Πολύωρο το χειρουργείο για το αγοράκι που ακρωτηριάστηκε σε πλυντήριο ρούχων

Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες
Υπεράνθρωπες προσπάθειες κατέβαλαν επί δωδεκα ολόκληρες ώρες τρεις χειρουργοί της ορθοπεδικής κλινικής του Νοσοκομείου «Χατζηκώστα» στα Ιωάννινα προκειμένου να σώσουν το χέρι του μικρού αγοριού που το έβαλε στο πλυντήριο ρούχων.
Το μόλις τριών ετών αγοράκι τραυματίστηκε σοβαρά το Σάββατο στο σπίτι του στα Σύβοτα, όταν για λίγα λεπτά ξέφυγε από την προσοχή της γιαγιάς του και έβαλε το χεράκι του σε ένα παλιό πλυντήριο το οποίο βρισκόταν σε λειτουργία. Αποτέλεσμα ήταν ο βαρύτατος τραυματισμός και ο ακρωτηριασμός του.

Το παιδάκι οδηγήθηκε σε ιδιώτη γιατρό που υπάρχει στα Σύβοτα, ο οποίος προσέφερε τις πρώτες βοήθειες και, στη συνέχεια, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων.
Αμέσως, σήμανε συναγερμός στην ορθοπεδική κλινική και, λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι, το παιδάκι εισήχθη στο χειρουργείο. Επί δώδεκα ώρες, οι γιατροί βρίσκονταν πάνω από το παιδάκι, με μοναδικό σκοπό να σώσουν το χέρι του και να το γλιτώσουν από μία βαριά αναπηρία για το υπόλοιπο της ζωής του.
Το χέρι του παιδιού, όπως αναφέρει το epiruspost.gr, ήταν σε πολύ κακή κατάσταση από τον τραυματισμό. Τελικά, η συγκόλληση έγινε, ενώ οι επόμενες ημέρες θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες.
«Το νοσοκομείο ήταν σε πλήρη ετοιμότητα από τη στιγμή που ενημερώθηκε για το συγκεκριμένο περιστατικό. Έγινε η απαραίτητη προετοιμασία, μέχρι να φτάσει το παιδάκι και με τον ερχομό του μπήκε στο χειρουργείο. Το νοσοκομείο, η κλινική και όλο το προσωπικό, ανταποκρίθηκαν στο μέγιστο βαθμό και με τον καλύτερο τρόπο. Τώρα αισιοδοξούμε για την έκβαση της επέμβασης», δήλωσε στο epiruspost.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Λάμπρος Γεωργόπουλος.Δεν υπάρχουν σχόλια: