Κατά της αξιολόγησης το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου

Την αντίθεσή του στην αξιολόγηση στο Δημόσιο τομέα εξέφρασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου σε χθεσινή μαραθώνια συνεδρίασή του. Από όλες τις πλευρές τονίστηκε πως ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η αξιολόγηση δεν είναι σωστός, ενώ υιοθετήθηκε το ψήφισμα, που κατέθεσαν και οι τέσσερις σύλλογοι εργαζομένων στην Περιφέρεια Ηπείρου.

«Με ξενίζει ο τρόπος που εφαρμόζεται ο Νόμος» είπε ο Αλέκος Καχριμάνης και ανέγνωσε την απόφαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, με την οποία, όπως ανέφερε συμφωνεί. Η Ένωση, μεταξύ άλλων, δεν δέχεται αυτό το νόμο, τον οποίο βρίσκει αντισυνταγματικό σε ορισμένες διατάξεις, ενώ υπογραμμίζει πως «η βαθμολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων πρέπει να γίνεται πάντα μετά από αντικειμενική αξιολόγηση από τα αρμόδια όργανα. Τα κριτήρια αποδοτικότητας είναι στην ουσία αόριστα και μη σαφώς προσδιορισμένες έννοιες».
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βαγγέλης Αργύρηςδήλωσε επίσης καλυμμένος από την ανακοίνωση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και ζήτησε η αξιολόγηση να γίνεται με κανόνες.
«Τρομοκρατεί…»
Από την πλευρά του, ο εισηγητής του θέματος Κώστας Κωτσαντής, από τη Λαϊκή Συσπείρωση, επεσήμανε πως η αξιολόγηση είναι ένας μοχλός καπιταλιστικής ανάπτυξης του κράτους. «Αποτελεί εργαλείο που δεν υπηρετεί τους εργαζόμενους και τις λαϊκές ανάγκες. Χειραγωγεί και τρομοκρατεί εργαζόμενους». Κάλεσε δε, τον Περιφερειάρχη να μην υπογράψει έκδοση απόφασης επιμερισμού ποσοστών για την αξιολόγηση.
Να γίνει μια σειρά από συντονισμένους αγώνες, για να αντιμετωπιστούν όλα τα ζητήματα για την αξιολόγηση ζήτησε ο Γιάννης Παπαδημητρίου, ενώ κατά της αξιολόγησης τάχθηκε ο Νίκος Ζήκος, από την Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο.
Η Όλγα Γεροβασίλη
Στη συνεδρίαση βρέθηκε και τοποθετήθηκε και η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Άρτας και νέα επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια. «Βασική προτεραιότητα σήμερα της Κυβέρνησης είναι η κατεδάφιση του δημοσίου τομέα. Και αυτό γίνεται μέσω απαξίωσης κοινωνικών δομών κ.α. Ζητάμε την απόσυρση του συγκεκριμένου μέτρου. Η πρότασή μας είναι η Περιφέρεια Ηπείρου να μην υλοποιήσει σε κανένα βήμα, αυτό το νόμο» είπε.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Ζάψας, επικεφαλής της «Συμμαχίας Ηπειρωτών» (ελάσσονα μειοψηφία στο νέο Συμβούλιο), εκτίμησε ότι ψάχνονται δεξαμενές διαθεσιμότητας και απολύσεων, χαρακτήρισε όμως «ντροπή το νόμο Παυλόπουλου».
Στη συνεδρίαση μίλησαν και ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Χρήστος Γρίβας και ο Πρόεδρος των εργαζομένων στην Περιφέρεια Γιάννης Λυκοτραφίτης. «Οι θέσεις μας έχουν στόχο την προάσπιση του δημοσίου τομέα και να δώσουμε στη χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία, ένα δημόσιο που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της. Είναι επικίνδυνο το σύστημα της αξιολόγησης στο δημόσιο» είπε ο κ. Γρίβας, ενώ ο κ. Λυκοτραφίτης κατέθεσε το σχέδιο και των 4 συλλόγους εργαζομένων στην Περιφέρεια, ώστε να υπάρξει ένα ψήφισμα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, κάτι που τελικά έγινε.
Το ψήφισμα…
Μεταξύ άλλων, το ψήφισμα καλεί το Περιφερειακό Συμβούλιο να εκφράσει την αντίθεσή του στο σύστημα της αξιολόγησης. «Οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Ηπείρου δεν είναι αντίθετοι στην αξιολόγηση δομών και προσωπικού, η οποία όμως πρέπει να γίνει μέσω της εφαρμογής ενός δίκαιο και αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης, που να συμβάλλει στην αναβάθμιση της δημόσιας διοίκησης» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το ψήφισμα.


http://www.vimanews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: