Παραδόθηκε το Αλιευτικό Καταφύγιο Παντοκράτορα

Ένα από τα πλέον σημαντικά έργα υποδομής για την περιοχή της Πρέβεζας, ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στο Δήμο Πρέβεζας, για άμεση χρήση του από τους αλιείς. Πρόκειται για το σύγχρονο λιμενικό- αλιευτικό καταφύγιο του Παντοκράτορα, το οποίο κατασκευάστηκε με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, συνολικής δημόσιας δαπάνης 2.350.000 ευρώ.

Σήμερα το πρωί, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του έργου, έγινε επίσημη εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκαν ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, o Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Παν. Μπαϊλης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Πάργας κ. Αντ. Νάστας, περιφερειακοί, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Λιμεναρχείου και κάτοικοι της περιοχής.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα έργο το οποίο ζητούσαν οι κάτοικοι από το 1990. Χρειάστηκαν - πρόσθεσε- χρόνια για να ωριμάσει καθώς η πρώτη Μελέτη εκπονήθηκε έξι χρόνια αργότερα. Ήταν ένα δύσκολο, αλλά πανέμορφο έργο το οποίο θα δώσει μεγάλη πνοή στην περιοχή και θα εξυπηρετεί τους αλιείς και την τοπική οικονομία. Ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2012 και τέλειωσε σε δύο χρόνια, χρόνο ρεκόρ. "Θα το παραδώσουμε στο Δήμο, με την ευχή τα επόμενα χρόνια να το διατηρήσει στην ίδια και καλύτερη κατάσταση", κατέληξε, ευχαριστώντας την ΕΔΑ, τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας καθώς και τον ανάδοχο του έργου.
"Στολίδι" για την περιοχή, χαρακτήρισε το Καταφύγιο ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Π. Μπαϊλης, έργο με το οποίο όπως είπε αποκτά άλλη δυναμική και άλλη προοπτική. "Τέτοια έργα υποδομής έχει ανάγκη ο τόπος μας και όχι έργα βιτρίνας" κατέληξε.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια σχεδιάζει τη βελτίωση και των άλλων αλιευτικών καταφυγίων της Π.Ε. Πρέβεζας, για τα οποία έχουν κατατεθεί φάκελοι για την αδειοδότησή τους. Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του ο Περιφερειάρχης, τόνισε ότι η Περιφερειακή Αρχή ρίχνει το βάρος στη βελτίωση των υποδομών στα παράλια της Ηπείρου, τόσο των οδικών προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών, όσο και σε αποχετεύσεις, βιολογικούς καθαρισμούς, υδρεύσεις κ.α., παράσχοντας κάθε δυνατή βοήθεια στους Δήμους. Θέλουμε να γίνουν τα παράλια κάτι διαφορετικό, να παρέχουν σωστές υπηρεσίες στον τουρισμό, κατέληξε.
Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο ανάδοχος του έργου, που υπογράμμισε ότι από την κατασκευή του ωφελήθηκε η τοπική οικονομία, αφού όλα τα υλικά προμηθεύτηκαν από ντόπιες επιχειρήσεις και ο πρόεδροι- πρώην και νυν - του Πολιτιστικού Συλλόγου, που αναφέρθηκαν στον πολύχρονο αγώνα για την κατασκευή του έργου και εξήραν τη σημασία του για την ευρύτερη περιοχή.
Το Λιμενικό - Αλιευτικό Καταφύγιο Παντοκράτορα διαθέτει 70 θέσεις για σκάφη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: