Ανταπάντηση «ΣΥΡΙΖΑ» Φιλιατών στο δήμαρχο Φιλιατών για το πράσινο χωριό

Στο πρόσφατο δελτίο τύπου όπου εκφράσαμε τη δυσαρέσκεια μας για τη μη υπαγωγή του δημοτικού διαμερίσματος Τρικόρυφου στο πρόγραμμα ‘’Πράσινες Νησιωτικές και Αγροτικές Κοινότητες-Νέο Πρότυπο Ανάπτυξης’’, ο δήμαρχος Φιλιατών απάντησε με μία μακροσκελή ανακοίνωση όπου όμως δεν αναφέρει τίποτα για την ταμπακιέρα. Περιορίζεται μόνο να αναφέρει πως η πρόταση του δήμου συντάχθηκε σε συνεργασία με εξειδικευμένο μελετητή (λες και θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά !) και επιδίδεται σε θεωρίες συνομωσίας ως προς τον τρόπο που το ΚΑΠΕ αξιολόγησε τις προτάσεις ,βασιζόμενος σε όσα… ακούγονται πανελληνίως .

Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του ΚΑΠΕ αναφέρει ‘’ Οι προτάσεις της περιφέρειας Αττικής και των Δήμων Καστοριάς , Αγιάς, Aλμυρού, Ελαφονήσου, Ηγουμενίτσας, Κάσου ,Κέρκυρας, Μεγαλούπολης ,Ναυπλιέων, Τήλου και Ωραιοκάστρου δεν εκπλήρωσαν τις απαιτήσεις της τυπικής πληρότητας και συνεπώς δεν προχώρησαν στο στάδιο της ουσιαστικής αξιολόγησης (στάδιο Β).’’ Υπενθυμίζουμε ότι η αίτηση έγινε μέσω του δήμου Ηγουμενίτσας.
Για όσους γνωρίζουν ελληνικά (όσο κουτοί και αν είναι αυτοί) αυτό σημαίνει ότι ο φάκελος που κατέθεσε ο δήμος δεν ήταν πλήρης και απορρίφθηκε χωρίς καν να αξιολογηθεί! Κάτι που αποδεικνύει ότι δεν υπήρξε σοβαρή προετοιμασία ούτε στοιχειώδης παρακολούθηση της υπόθεσης οπότε είναι αυταπόδεικτη η ολιγωρία και η έλλειψη πραγματικού ενδιαφέροντος από το δήμο Φιλιατών. Τώρα αν το Υπουργείο και η Κυβέρνηση που στηρίζει ένθερμα ο δήμαρχος Φιλιατών , αξιοποιεί και εγκρίνει προγράμματα από το ΕΣΠΑ κατά το δοκούν, αυτό σημαίνει ότι ακόμα και τώρα που ο ελληνικός λαός εξαθλιώνεται, ταπεινώνεται και οδηγείται σε βίαιη φτωχοποίηση από τις μνημονιακές πολιτικές ,το πολιτικό κατεστημένο ,του οποίου θιασώτης είναι ο δήμαρχος, εξακολουθεί να διαχειρίζεται κονδύλια με όρους αδιαφάνειας και διαπλοκής. Σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε ο ίδιος ο δήμαρχος να καταγγείλει το γεγονός, να ασκήσει πιέσεις προς την κυβέρνηση και να ξεσηκώσει τους δημότες προς προάσπιση των συμφερόντων τους.
Όσο για τους δύο δημοτικούς συμβούλους που είναι μέλη της Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φιλιατών θυμίζουμε στο δήμαρχο (μάρτυς μας τα επίσημα πρακτικά) ότι σε ερώτηση τους για τους λόγους της μη υπαγωγής του Τρικόρυφου στο πρόγραμμα ,απάντησε αναληθώς ότι μόνο η πρόταση ενός νομού έλαβε θετική αξιολόγηση , τέτοιου είδους ενημέρωση παρείχε στους δημοτικούς συμβούλους που στήριξαν έως τώρα τη δημοτική αρχή και οι οποίοι με δική τους εισήγηση πρότειναν την υποψηφιότητα του Τρικόρυφου ως ‘’πράσινο χωριό’’!
Δεν είχαμε ούτε έχουμε σκοπό να αντιπαρατεθούμε προεκλογικά με τον δήμαρχο Φιλιατών, άλλωστε ο ίδιος δεν έχει αποσαφηνίσει αν θα είναι ξανά υποψήφιος οπότε το επιχείρημα του για προεκλογικά παιχνίδια είναι αβάσιμο, ούτε είναι στις προθέσεις μας να επιδοθούμε σε πόλεμο ανακοινώσεων. Θα θέλαμε μόνο να σχολιάσουμε ότι το υπεροπτικό και ειρωνικό ύφος της απάντησης του δημάρχου αποδεικνύει την ένδεια πολιτικού λόγου και επιχειρημάτων και καταδεικνύει μια νοοτροπία που θεωρεί τη δημοτική αρχή ως εξουσιαστή και όχι ως υπηρέτη και εκπρόσωπο των δημοτών, κάτι που αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα του δικομματικού πολιτικού συστήματος που έφερε τη χώρα στο χείλος της καταστροφής!
Φιλιάτες 13/9/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: