Ελεύθερος ο γιατρός με το φακελάκι...

Η τυφλή δικαιοσύνη τον επέστρεψε στους ασθενείς...
Και μετά τη σύλληψη για το φακελάκι τι; Αν κάποιος Έλληνας πολίτης περίμενε την παραδειγματική τιμωρία του γιατρού που συνελήφθη, θα απογοητευθεί βαθύτατα για μία ακόμη φορά.
Ο γυναικολόγος, μετά την απολογία του στην Εισαγγελεία Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, αφέθηκε ελεύθερος, αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος! Και μάλιστα επέστρεψε και στο ιατρείο του, στο Νοσοκομείο Φιλιατών!!!
Είναι από τις φορές αυτές που η Δικαιοσύνη απογοητεύει… Κι από τις φορές που οι πολίτες αισθάνονται αμήχανα, κουνάμε το κεφάλι και καταλαβαίνουν γιατί αυτό το κράτος δεν θα αλλάξει ποτέ!

Ο γυναικολόγος ισχυρίστηκε ότι δεν ζήτησε ποτέ το φακελάκι των τριακοσίων ευρώ και ότι δεν γνώριζε πως βρέθηκε πάνω στο γραφείο του!
Δεν ήξερε τίποτα λοιπόν!
Και το μεσημέρι της Τρίτης επέστρεψε στο Νοσοκομείο Φιλιατών, με ύφος μάλιστα μεγαλοσχήμονα καθηγητή, πήγε στο γραφείο του, συνέταξε υπόμνημα και στην συνέχεια απαίτησε να το παραδώσει στη διοίκηση.
Και βέβαια από κει πήρε την απάντηση ότι θα καταθέσει στο πλαίσιο της ΕΔΕ που θα διαταχθεί.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου μόλις παραλάβει το φάκελο από τις εισαγγελικές αρχές θα τον διαβιβάσει στο Υπουργείο Υγείας για τις περαιτέρω ενέργειες.
Σύμφωνα με τη νομοθεσία του 2012 και τις δηλώσεις του Υφυπουργού Υγείας Αντώνη Μπέζα θα τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία.
Η εξέλιξη της υπόθεσης αυτής αποδεικνύει τη δυσμενή θέση στην οποία βρίσκονται οι πολίτες καθώς γνωρίζουν πως ακόμη και αν μπουν στη διαδικασία της καταγγελίας για φακελάκι που τους ζητήθηκε, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να μπουν οι ίδιοι σε μια τεράστια περιπέτεια.
Άλλωστε στις δικαστικές αίθουσες έχουν εκτυλιχθεί πολλές τέτοιες περιπέτειες. Ποιος δεν θυμάται την περίπτωση νευροχειρουργού στα Γιάννινα που φτάνοντας στον Άρειο Πάγο αθωώθηκε και διεκδίκησε και χρήματα από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων….
Αυτό που πάντως προκαλεί στην κυριολεξία εντύπωση είναι το γεγονός πως ο εν λόγω γιατρός όσες φορές βρέθηκε αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη, τελικά αθωώθηκε.
Η πρώτη ήταν για υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στη Λαμία, η δεύτερη για απόπειρα ανθρωποκτονίας όταν πυροβόλησε έναν Αλβανό προσπαθώντας να τον εξοργίσει ώστε να τον σκοτώσει εκείνος.
Η τρίτη ήταν προ τριετίας, όταν συνελήφθη για μεταφορά λαθρομετανάστη. Πρωτόδικα καταδικάστηκε αλλά στη συνέχεια, με την αλλαγή του νόμου, η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.
Με τις αθωωτικές αυτές αποφάσεις για υποθέσεις του 2000 ο συγκεκριμένος γιατρός κατόρθωσε να διαθέτει λευκό ποινικό μητρώο και να διοριστεί το 2008 στο δημόσιο όπου και παραμένει έως σήμερα.
Αλγεινή εντύπωση πάντως, προκαλεί και το γεγονός ότι - σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες - η 83χρονη ασθενής, η οποία μετά τη σύλληψη του γιατρού διεκομίσθη σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα της Ηπείρου, τελικά δεν... έχρηζε χειρουργίου και τα 300€ της ζητήθηκαν για μία... άσκοπη επέμβαση, η οποία, στην ηλικία της ασθενούς ενδεχομένως και να έθετε σε κίνδυνο γενικότερα την υγεία της και τη ζωή της! Είναι χαρακτηριστικό, ότι τελικά στην 83χρονη, χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή και εξιτήριο!


http://www.vdella.com/koinwnia/6898-2013-09-11-19-39-52.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εδώ είναι ακόμη εν ενεργεία ο άλλος με τα 4.700.000, αυτόν με τα 300 θα κράταγαν…