Ανησυχίες για την κατάσταση στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου

Την έντονη ανησυχία της για τις εξελίξεις που μπορεί να υπάρξουν στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, εξέφρασε η δήμαρχος Σουλίου Σταυρούλα Μπραίμη, στη διάρκεια δηλώσεων που έκανε.
Η κ. Μπραίμη υπογράμμισε την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων και καυτηρίασε την παντελή σχεδόν απουσία ενδιαφέροντος για τον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, εκ μέρους των υπολοίπων συναδέλφων της, οι περιοχές των οποίων εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο έργο.
«Ο ΧΥΤΑ Καρβουναρίου δέχεται, μετά το κλείσιμο της Κορύτιανης, όλα τα απορρίμματα του Νομού Θεσπρωτίας. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε κάνει όλες τις ενέργειες που μπορούσαμε για την βελτίωση της κατάστασης.
Δεν θέλουμε να κινδυνολογούμε όμως είναι πολύ άσχημο να ενδιαφέρεται ο καθένας για το σπίτι του και να μην ενδιαφέρονται όλοι όσοι εξυπηρετούνται για την κατάσταση στον ΧΥΤΑ. Είναι κρίμα να μην κάνουν απολύτως τίποτα», ανέφερε η κ. Μπραίμη.
Εν τω μεταξύ στο Δήμο Σουλίου ξεκινά τις επόμενες ημέρες πρόγραμμα ανακύκλωσης το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Ανακύκλωσης. Ήδη ο δήμος έχει προμηθευτεί 125 μπλε κάδους, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε διάφορα σημεία, με στόχο τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων


Δεν υπάρχουν σχόλια: