Μια μουσική διαδρομή στα αρχαία θέατρα

Το κουιντέτο ξύλινων πνευστών «Αίολος» της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών ετοιμάζεται να υποδεχθεί η ΙΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Το κουιντέτο θα δώσει συναυλία το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης. Η συναυλία, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, διοργανώνεται στο πλαίσιο της στ’ γενικής συνέλευσης του σωματείου «Διάζωμα» το οποίο έχει στόχο την ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων. Το σύνολο αποτελείται από τους: Βαγγέλη Σταθουλόπουλο (φλάουτο), Γιάννη Τσελίκα (όμποε), Άγγελο Πολίτη (κλαρινέτο), Γρηγόρη Ασωνίτη (κόρνο) και Γιώργο Φαρούγγια (φαγκότο).

Συναυλίες με τον «Αίολο» θα γίνουν και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους της Ηπείρου, τους οποίους θα επισκεφθεί από 19 μέχρι 22 Σεπτεμβρίου το σωματείο «Διάζωμα».
Η περιοδεία του «Διαζώματος» με πρόεδρο τον Σταύρο Μπένο ξεκινά αύριο Πέμπτη, στις 8.30 το βράδυ, με τη συναυλία του κουιντέτου στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης. Την Παρασκευή, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα γίνει ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο από τον πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής Νικόπολης Κώστα Ζάχο. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, θα ακολουθήσει η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Κασσώπης, όπου επίσης θα εμφανιστεί το κουιντέτο (στις 8.30). Το πρωί του Σαββάτου, 21 Σεπτεμβρίου, σειρά θα έχει ο αρχαιολογικός χώρος της Γιτάνης. Το απόγευμα, το σωματείο «Διάζωμα» θα απαρτίσει τη γενική του συνέλευση στο αρχαίο θέατρο της Δωδώνης (στο αναστηλωμένο κομμάτι προφανώς), για να ακολουθήσει στη συνέχεια η συναυλία.

http://www.agon.gr/news/121/ARTICLE/23002/2013-09-18.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: