Να εγκλειστεί δια βίου στη φυλακή ο Τσοχατζόπουλος, ζήτησε ο δεύτερος εισαγγελέας

«Εγκληματία του λευκού κολάρου» χαρακτήρισε ο δεύτερος εισαγγελέας της έδρας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος τον Ακη Τσοχατζόπουλο.
«O πρώην υπουργός είχε σχεδιάσει την επιχείρηση, ήταν ο ιθύνων νους και συμπεριφέρθηκε σαν εγκληματίας του λευκού κολάρου, ο πρωθυπουργεύων και παρολίγον Πρωθυπουργός της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά στην αγόρευσή του την Πέμπτη ο δεύτερος εισαγγελέας στην υπόθεση με τις χρυσές μίζες.

«Ιλαροτραγικά και παράταιρα όσα λέει και ο πρώην υπουργός και ο Γιάννης Σμπώκος. Όλα αυτά μου φέρνουν στο νου μία άλλη ανακριτική διαδικασία, για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη τον Μάιο του 1963 στη Θεσσαλονίκη. Δεν παρομοιάζω βέβαια τις δύο υποθέσεις ,αλλά το λέω για τις μη πειστικές απαντήσεις που έδωσαν οι κατηγορούμενοι και την απουσία μνήμης» τόνισε ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Στο σημείο αυτό αντέδρασε ο πρώην υπουργός φωνάζοντας «γίνεστε υβριστής. Ολα έχουν όρια. Τι δουλειά έχει εδώ μέσα η δολοφονία Λαμπράκη;»

«Ο πρώην υπουργός», συνέχισε ο εισαγγελέας, «εγκατέστη στη θέση αυτή για να υπηρετήσει το λαό και όχι για να αυξήσει την περιουσία του. Η δωροληψία πολιτικών και η ανηθικότητα βρίσκουν εμπόδιο και φρούριο την ελληνική δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη πρέπει να ρίξει βαρύ τον πέλεκυ σε όσους αποδειχθεί ότι έκλεψαν, πλούτισαν και ασέλγησαν στη θέση που τους εμπιστεύτηκε η Πολιτεία. Η δίκη αυτή δεν είναι πολιτική, τα κακουργήματα δεν είναι πολιτικά, η δίκη δεν έχει έρεισμα πολιτικό».

Πρέπει να είναι κάποιος «δικονομικά τυφλός», κατά τον εισαγγελέα, για να μην μπορεί να δει ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος χρησιμοποιούσε όλες αυτές τις εταιρείες ως οχήματα κυκλοφορίας του μαύρου-κατάμαυρου χρήματος. «Συνεννοημένοι ήρθαν στο ακροατήριο οι συγκατηγορούμενοί του που του έριξαν τον λίθο αναθέματος;» αναρωτήθηκε εύστοχα ο εισαγγελέας.

Σε χειροκροτήματα ξέσπασαν στο ακροατήριο κλείνοντας την αγόρευσή του ο εισαγγελέας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος κλείνοντας την αγόρευσή του αρίθμησε τις αγορές της Torcaso, πίσω από την οποία κατά την κατηγορία είναι ο Τσοχατζόπουλος, η οποία επένδυσε 2 δισ. δραχμές το 1999 ενώ ο Ακης ήταν εν ενεργεία υπουργός. «Αυτό και μόνο το στοιχείο αρκεί για να καταδικαστεί και να εγκλειστεί δια βίου στη φυλακή. Εύχομαι αυτή να είναι και η απόφαση του δικαστηρίου σας».

Νωρίτερα η πρώτη εισαγγελέας Γεωργία Αδειλίνη είχε ζητήσει την ενοχή όλων των κατηγορουμένων στη δίκη, πλην δύο. Για τον Ακη Τσοχατζόπουλο είπε μεταξύ πολλών άλλων ότι «είχε πάρει τόσες πολλές μίζες που δεν μπορούσε ούτε ο ίδιος να τις υπολογίσει».


Δεν υπάρχουν σχόλια: