Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας για τους 49 Προκρίτους Παραμυθιάς και τη Χρυσή Αυγή

Τα γεγονότα στο Κερατσίνι και η δολοφονία του αγωνιστή Παύλου Φύσσα, την ώρα που στους δρόμους όλης της χώρας ξεδιπλώνονταν μαχητικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, προβληματίζουν και ευαισθητοποιούν κάθε δημοκράτη πολίτη.

Η εναγώνια προσπάθεια του κυβερνητικού εκπροσώπου να δικαιολογήσει την άρνηση του κ. Σαμαρά να παρευρεθεί σε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να αποδεχθεί το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για σύγκληση της ολομέλειας της Βουλής με αντικείμενο την αντιμετώπιση της ναζιστικής δράσης, γεννά εύλογα ερωτηματικά, εκθέτει τον πρωθυπουργό και αναδεικνύει την προσήλωση της ηγεσίας της ΝΔ στην ανιστόρητη και επικίνδυνη για τη δημοκρατία θεωρία των δύο ακρών.
Οι καταγγελίες της δολοφονίας, των δολοφόνων και των ηθικών αυτουργών της αν μένουν μόνο σε ανακοινώσεις και δεν συνοδεύονται από συγκεκριμένες ενέργειες και την εφαρμογή των νόμων, δυστυχώς αποτελούν προπέτασμα καπνού μια και δεν αντιμετωπίζουν το εγκληματικό νεοναζιστικό φαινόμενο στη ρίζα του.
Στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου τιμάται στην Παραμυθιά η μνήμη των 49 εκτελεσθέντων πατριωτών από τους ομοϊδεάτες των σύγχρονων δολοφόνων. Οι τοπικοί δημοτικοί και περιφερειακοί μας άρχοντες, που κατά καιρούς έχουν κάνει δηλώσεις και έχουν εφαρμόσει πρακτικές που κινούνται στη λογική των ίσων αποστάσεων όλων των πολιτικών φορέων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, θα πρέπει επιτέλους να ξεκαθαρίσουν την θέση τους. Οι μνήμες είναι πρόσφατες από τις γιορτές Σουλίου και την εκεί οργανωμένη παρουσία των νεοναζιστών (κατόπιν πρόσκλησης τους από τις αρμόδιες αρχές).
Καλούνται λοιπόν οι εκλεγμένοι τοπικοί μας άρχοντες, να ενημερώσουν δημόσια τους Θεσπρωτούς τι μέτρα αντιμετώπισης του νεοναζιστικού φαινομένου (και των δημιουργών των σύγχρονων ταγμάτων εφόδου) έχουν λάβει στον χώρο ευθύνης τους.
Παράλληλα χαιρετίζουμε και στο τόπο μας, τους αγώνες των εργαζομένων για δημόσια παιδεία, υγεία, κοινωνική πρόνοια και ανεξάρτητη ΤΑ και τους καλούμε να πυκνώσουν τις γραμμές του αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών. Γιατί ένα ισχυρό λαϊκό κίνημα αποτελεί εγγύηση για τη δημοκρατία και αποθαρρύνει τους φασίστες εγκληματίες και τους ηθικούς αυτουργούς τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: