Πρώην Τελωνειακός συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα

Το λαθρεμπόριο των κατασχεμένων του 2009 πίσω από τη σύλληψή του
Πρώην Τελωνειακός υπάλληλος συνελήφθη από την Αστυνομία στην Ηγουμενίτσα ύστερα από εντολή του Οικονομικού Εισαγγελέα.
Ο εν λόγω πρώην τελωνειακός, που υπηρετούσε στην Ηγουμενίτσα, είχε οφειλές προς το δημόσιο οι οποίες ξεπερνούσαν τα τρία εκατομμύρια ευρώ.
Η σημερινή σύλληψη του τελωνειακού, που τελεί υπό απόλυση, στην Ηγουμενίτσα, ύστερα από εντολή του Οικονομικού Εισαγγελέα, έρχεται ως συνέχεια μιας παλιάς υπόθεσης που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Μιας από τις μεγαλύτερες υποθέσεις διαφθοράς που είχε γνωρίσει η Ήπειρος όταν είχε αποκαλυφθεί το λαθρεμπόριο που είχαν στήσει τελωνειακοί στην Ηγουμενίτσα με τα κατασχεμένα από το τελωνείο είδη.

Τα τρία εκατομμύρια που οφείλει στο δημόσιο προέρχονται από το πρόστιμο που είχε υποβληθεί για το λαθρεμπόριο των τσιγάρων.
Τον Δεκέμβριο του 2009, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας κι ύστερα από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών, είχε συνελήφθη έξω από το νέο λιμάνι, ένα ζευγάρι, υπήκοοι Ουγγαρίας, μικροπωλητές, προσωρινά κάτοικοι Ηγουμενίτσας, οι οποίοι διέθεταν προς πώληση σε οδηγούς φορτηγών λαθραία τσιγάρα.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητό τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εκατόν ογδόντα πακέτα τσιγάρων που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τα τσιγάρα είχαν παραλάβει από Τελωνειακό υπάλληλο του τελωνείου Ηγουμενίτσας.
Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην οικία και σε αποθήκη ιδιοκτησίας του τελευταίου, βρέθηκαν 1218 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν ταινία φόρου κατανάλωσης.
Κατ' εντολή του παρισταμένου στις έρευνες Εισαγγελέα, διενεργήθηκε καταμέτρηση στις αποθήκες φύλαξης κατασχεμένων τσιγάρων του Τελωνείου Ηγουμενίτσας, της οποίας υπεύθυνος ήταν ο συλληφθείς τελωνειακός υπάλληλος, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι από σύνολο 579.892 πακέτων τσιγάρων που από τα παραστατικά προκύπτει ότι εισήχθησαν ως κατασχεθέντα την τελευταία διετία στις αποθήκες της παραπάνω Υπηρεσίας, λείπουν τετρακόσιες εξήντα δύο χιλιάδες (462.260) πακέτα τσιγάρων, η αξία των οποίων ανέρχεται σε ένα εκατομμύριο πεντακόσιες είκοσι πέντε χιλιάδες και τετρακόσια πενήντα οκτώ (1.525.458) ΕΥΡΩ.
Στον τελωνειακό είχε επιβληθεί ποινή προσωρινής παύσης τεσσάρων μηνών, για να ακολουθήσει ένσταση κατά της απόφασης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου του Υπουργείου Οικονομικών, από τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρο Ρακιτζή.
Στην υπόθεση εμπλέκονταν και άλλοι υπάλληλοι του Τελωνείου Ηγουμενίτσας στους οποίους επιβλήθηκαν με αποφάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου αντίστοιχες ποινές και ο ΓΕΔΔ άσκησε ένσταση και κατά αυτών.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω τελωνειακός τελεί υπό απόλυση καθώς από το 2009, όταν αποκαλύφθηκε η υπόθεση αυτή και μέχρι σήμερα η διοικητική διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί.


http://www.epiruspost.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: