Εντατικοποιούνται τα μέτρα επιτήρησης της λύσσας

Την εντατικοποίηση των μέτρων για την πρόληψη κρουσμάτων λύσσας, όπως προβλέπονται από το Πρόγραμμα Επιτήρησης της νόσου, ζητά με έγγραφό του προς τους Δήμους και την Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου, ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Η εκ νέου υπενθύμιση της υποχρέωσης εφαρμογής των μέτρων προέκυψε μετά από ενημέρωση που υπήρξε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για επιβεβαίωση νέου κρούσματος λύσσας σε αλεπού σε περιοχή της Π.Ε. του Κιλκίς.

Παράλληλα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επεκτείνει τα μέτρα πρόληψης, καθώς ενημερώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι επιβάλλεται εμβολιασμός και των παραγωγικών ζώων (αιγοπρόβατα, αγελάδες, άλογα, χοίροι) που πρόκειται να μετακινηθούν ή ζουν ελεύθερα σε ακτίνα 50 χιλιομέτρων γύρω από την εστία εμφάνισης του κρούσματος.

Ο Περιφερειάρχης ζητά από τους Δήμους να λάβουν μέριμνα για την περισυλλογή και τον άμεσο εμβολιασμό των αδέσποτων ζώων, να ενημερώσουν τους κτηνοτρόφους για τον εμβολιασμό των ποιμενικών σκύλων και τις κυνηγετικές οργανώσεις να ενημερώσουν τα μέλη τους για τον εμβολιασμό των κυνηγετικών σκύλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: