Σε κλοιό κακοκαιρίας… Πάνω από μισό μέτρο χιόνι στα ορεινά, καταιγίδες σ’ όλη την Ήπειρο

Πάνω από μισό μέτρο χιόνι άφησε πίσω του το πρώτο, σφοδρό κύμα κακοκαιρίας του φετινού χειμώνα. Οι περισσότερες ορεινές περιοχές του Νομού Ιωαννίνων είναι ντυμένες στα λευκά και η κυκλοφορία σε υψόμετρο μεγαλύτερο των χιλίων μέτρων γίνεται υποχρεωτικά με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Μηλιά, Βωβούσα, Δίστρατο, Φούρκα, είναι από τις περιοχές όπου σημειώθηκε η πιο έντονη χιονόπτωση, χωρίς όμως να έχουν δημιουργηθεί ιδιαίτερα προβλήματα.
Δεκαεπτά μηχανήματα της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου και των Δήμων παίρνουν μέρος στο έργο του αποχιονισμού.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό, τόσο στο Νομό Ιωαννίνων όσο και στο Νομό Κοζάνης. Να σημειωθεί ότι πέρσι οι υπηρεσίες στη Δυτική Μακεδονία είχαν δείξει αδυναμία στην αντιμετώπιση των χιονοπτώσεων με αποτέλεσμα την πολύ μεγάλη ταλαιπωρία των οδηγών στον μεγαλύτερο οδικό άξονα της χώρας.
Το πρωί της Κυριακής υπήρξαν μικροπροβλήματα στην έξοδο της Εγνατίας προς Τρίκαλα, λόγω χιονόπτωσης. Αυτοκίνητα αλλά κι αρκετά λεωφορεία χρειάστηκε να περιμένουν αρκετή ώρα ωσότου καθαρίσει ο δρόμος με την συνεργασία των υπηρεσιών του Νομού Ιωαννίνων.
Σε πολλές πεδινές περιοχές, κυρίως στην Άρτα και την Πρέβεζα, παρατηρήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα, χωρίς όμως να υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα ή ζημιές
http://www.epiruspost.gr/ipiros/ioannina/16568-2012-12-09-10-33-54.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: