Δάσκαλε που δίδασκες…

Πέρασαν ήδη δυο χρόνια στη Διοίκηση του Δήμου Φιλιατών της νέας Δημοτικής αρχής, μιας διοίκησης άτολμης, χωρίς πρωτοβουλία, χωρίς πολιτικές αποφάσεις, που αναζητά λύσεις και γνώμες μέσω δικηγόρων.
Σημαία τους, η διαφάνεια, όλα στο φως, όχι στις απευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών.
Λέγανε ότι «ήρθαμε να τα αλλάξουμε όλα και όχι να τα αντικαταστήσουμε».
Είδε κανείς από τους συμπολίτες μας κάτι νέο, κάτι πρωτότυπο, κάτι ιδιαίτερο;
Χειρότερα σίγουρα.

Δεν έχουμε χρήματα ισχυρίζονται και ξεχνούν πως τα χρήματα δεν έρχονται πλέον με το τηλέφωνο. Πρέπει να τρέξεις με μελέτες στα χέρια και με επιχειρήματα, για να μπορέσεις να πείσεις για την αναγκαιότητα ενός έργου ή μιας πρωτοβουλίας που θα είναι προς όφελος των συνδημοτών μας.
Μια καινούργια μελέτη προς ένταξη στο ΕΣΠΑ δεν είδαμε, πόσο μάλιστα να γίνει πραγματικότητα.
Προεκλογικά ακούγαμε ότι «θα είμαστε για τα μεγάλα έργα και όχι για τα μικρά». Ανταυτού απεντάχθηκαν με μεγάλη ευκολία πολλά έργα «Θησέα», με κυριότερο την ύδρευση του δήμου μας από τη Νεράιδα.
Στη καθημερινότητα δεν χρειάζεται να αναφερθούμε ιδιαίτερα.
Το νοιώθει ο καθένας μας κατοικώντας στα όρια του δήμου μας.
Αλήθεια η ανακύκλωση γιατί σταμάτησε άραγε;
Έκλεισαν και μετανάστευσαν πολλές από τις υπηρεσίες, όπως η εφορία, το ΙΚΑ, το ειρηνοδικείο και εμείς στεκόμαστε βουβοί θεατές με ένα ψήφισμα στα χέρια, χωρίς καμιά διάθεση για προσπάθεια και αγώνα.
Η αστυνομία υπολειτουργεί και τα θέματα ασφάλειας πολλά, τα κρούσματα καθημερινά, οι συμπολίτες μας στην ανασφάλεια.
Προβλήματα στη υγεία λόγω της δυσκολίας στη συνταγογράφηση φαρμάκων, χωρίς αγροτικούς γιατρούς τα ακριτικά ορεινά χωριά του δήμου μας, με μεγάλες δυσκολίες στη μετακίνηση των ηλικιωμένων οικονομικές και πρακτικές.
Που είναι οι πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής για την ανακούφισή τους;
Μια πολιτική λύση πήραν, η μεταφορά του πλεονάζοντος προσωπικού της κοινωφελούς επιχείρησης, στο νομικό πρόσωπο και αυτή έμεινε στα χαρτιά δημιουργώντας προβληματισμό στους εργαζόμενους. Αιτία ξανά η μη εύρεση χρημάτων.
Οι εισηγήσεις των θεμάτων στα δημοτικά συμβούλια, έρχονται με πρόχειρο τρόπο, παίρνοντας συχνά αναβολή και δημιουργώντας προβληματισμό, γεγονός που δημιουργεί συνεχείς τριβές, παρότι πολλές φορές γίνεται εσκεμμένα για να καλύπτουν αδυναμίες τους.
Ζητάμε διαρκώς είτε προφορική είτε γραπτή ενημέρωση ως μειοψηφία και κανείς δεν μπαίνει στο κόπο να μας απαντήσει.
Αυτή λοιπόν είναι η διαφάνειά τους;
Από την άλλη πλευρά απαξιώνουν το προσωπικό με τρόπο προσβλητικό, αναθέτοντας σε ιδιώτες πολλές αρμοδιότητες και υποθέσεις που θα μπορούσαν κάλλιστα να διεκπεραιωθούν από αυτό, όπως μελέτες χαρτογράφησης δρόμων, λογιστικές ή νομικές γνωματεύσεις.
Εκλεχτήκαμε δημοτικοί σύμβουλοι μειοψηφίας του δήμου Φιλιατών με το συνδυασμό «Συμφωνία Αλλαγής Δύναμη Προοπτικής» με επικεφαλής το Γεώργιο Δάλλα.
Εκτιμήσαμε τις ικανότητες, την εμπειρία και την αγάπη του για τον τόπο και τη τοπική αυτοδιοίκηση. Πιστοί σε αρχές και αξίες τόσο διάστημα και δεδομένου ότι δεν ξεπεράστηκε το πρόβλημα της μακρινής απόστασης της εργασίας του κ. Δάλλα από την έδρα του δήμου, προβήκαμε μετά από διαδικασίες και δήλωση του ιδίου του κ. Δάλλα στο δημοτικό συμβούλιο, στην αντικατάσταση του επικεφαλής του συνδυασμού από τον κ. Μποροδήμο Ιωάννη.
Ενδεικτικά λοιπόν, παραθέτουμε τα παραπάνω με την ελπίδα μπας και … γίνει κάτι, (ίσως ένα θαύμα) διότι η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, αλλά κυρίως γιατί πιστεύουμε πως ο όμορφος δήμος μας αξίζει πάντα και από όλους το καλύτερο και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για όσο έχουμε φωνή.
Καλούμε λοιπόν κοντά μας κάθε ενεργό πολίτη και ιδιαίτερα τη νεολαία να βγουν μπροστά, να στρατευτούμε όλοι μας, για ένα Δήμο καλύτερο που θα συμβάλει στη πρόοδο και στην ανάπτυξη όλης της περιοχής.

Δημοτικός Συνδυασμός «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια: