Ένας τόνος χασίς μέσα σ’ ένα εικοσιτετράωρο…

Ένας τόνος χασίς έπεσε στα χέρια των διωκτικών αρχών μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο. Πρόκειται για μία εντυπωσιακά μεγάλη ποσότητα που δείχνει όμως ότι το πρόβλημα της διακίνησης και της εισόδου ναρκωτικών από την Αλβανία είναι ένα από τα πιο σοβαρά στην περιοχή.
Η επαγρύπνηση της αστυνομίας και η επιχειρησιακή της δεινότητα, αποτελούν την μοναδική ασπίδα στην ελληνοαλβανική μεθόριο κι αυτό αποδεικνύεται σε καθημερινή βάση τους τελευταίους μήνες.
Και στις δύο τελευταίες περιπτώσεις τα κυκλώματα έδρασαν στην περιοχή της Θεσπρωτίας.

Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας εντοπίστηκε σε δασώδη περιοχή στον Άγιο Νικόλαο ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα κάνναβης.
Κατά την αστυνομική επιχείρηση, εντοπίστηκαν και περισυλλέγησαν δεκαέξι σάκοι, οι οποίοι όπως προέκυψε από την καταμέτρηση, περιείχαν εξακόσια ογδόντα εννέα 689 δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 730 κιλών.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο επιχείρησαν να πλησιάσουν δύο άτομα, όταν όμως κατάλαβαν την παρουσία της αστυνομίας διέφυγαν κινούμενοι προς το αλβανικό έδαφος.
Από τις αρχές ενεργούνται εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση.
Λίγες ώρες αργότερα, το μεσημέρι της Τετάρτης, από τις αρχές κατασχέθηκαν άλλα 347 κιλά χασίς, ανεβάζοντας έτσι τη συνολική ποσότητα στον έναν τόνο εντός ενός 24ωρου.
Συγκεκριμένα στη Λίστα Θεσπρωτίας εντοπίστηκαν σε θαμνώδη περιοχή δέκα σάκοι με 347 κιλά.
Στο σημείο προσέγγισε άγνωστο άτομο που επέβαινε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, πλην όμως στη θέα των αστυνομικών που επιτηρούσαν το μέρος, ανέπτυξε ταχύτητα, διέφυγε και αναζητείται

Δεν υπάρχουν σχόλια: