«Ξεμπλοκάρει» το αρδευτικό Κόνιτσας

Στις 15 Ιανουαρίου του 2013 θα διεξαχθεί ο διαγωνισμός για την ανάθεση του έργου της αλλαγής του τρόπου άρδευσης στον κάμπο Κόνιτσας, με προϋπολογισμό 15.830.797,81 ευρώ.
Η προκήρυξη του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης «Αλέξ. Μπαλτατζής» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), βρίσκεται από σήμερα στον «αέρα» από τη Διεύθυνση Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το συγκεκριμένο έργο η Κόνιτσα το περιμένει εδώ και τρία χρόνια, από τότε δηλαδή που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ αλλά δεν είχε προχωρήσει. Πέρσι τον Αύγουστο, μάλιστα, ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης είχε ανακοινώσει την πρόθεση του υπουργείου να απεντάξει μια σειρά από στάσιμα έργα, μεταξύ των οποίων το αρδευτικό Κόνιτσας. Η πρόθεση αυτή του κ. Σκανδαλίδη είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη. Δεν πέρασαν πολλές μέρες μέχρι να ανοίξει ξανά ο φάκελος «αρδευτικό Κόνιτσας» και να κινηθούν οι διαδικασίες για τη δημοπράτησή του.
Τον Ιανουάριο, λοιπόν, ένα σημαντικό έργο για τον πρωτογενή τομέα στο νομό Ιωαννίνων «ξεμπλοκάρει» ουσιαστικά. Το έργο θα καλύψει έκταση 14.159 στρεμμάτων και περιλαμβάνει τμήματα των κτηματικών περιοχών της Κόνιτσας και των δημοτικών διαμερισμάτων Ηλιόραχης, Καβασίλων, Μαζίου, Αετόπετρας και Πηγής. Προβλέπει δε τη χάραξη νέων αρδευτικών έργων ενώ διατηρούνται τα αντιπλημμυρικά, αποχετευτικά και στραγγιστικά δίκτυα καθώς και το δίκτυο αγροτικών δρόμων με κάποιες επεμβάσεις αποκατάστασης και συντήρησης.
http://www.agon.gr/news/117/ARTICLE/19601/2012-12-07.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: