Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Ηλία Θεοδωρίδη με τον πρόεδρο της Ένωσης Νέων Αγροτών Πρέβεζας

Τον Πρόεδρο της Ένωσης Νέων Αγροτών (Ε.Ν.Α.) Πρέβεζας, Λεωνίδα Ραβανό δέχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο γραφείο του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, Ηλίας Θεοδωρίδης.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αγροτική αγορά που θα λειτουργήσει πιλοτικά στην Πρέβεζα καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι αγρότες.

Ο πρόεδρος της Ένωσης ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για τον τρόπο λειτουργίας της πειραματικής αγροτικής αγοράς, την απήχηση που εκτιμάται πως θα έχει στους δημότες της Πρέβεζας καθώς θα μπορούν να αγοράζουν ντόπια προϊόντα σε συμφέρουσες τιμές απευθείας από τους παραγωγούς , αλλά και τα προβλήματα που έχουν προκύψει. Μάλιστα ζήτησε από τον Γενικό Γραμματέα τη συμβολή του προκειμένου να ξεπεραστούν διαδικαστικά θέματα που μπλοκάρουν την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.
Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας, εξήρε την προσπάθεια των νέων αγροτών για την πρωτοβουλία προώθησης των αγροτικών τους προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. Ενέργεια που στηρίζει και ο ίδιος με την πρόταση που έχει καταθέσει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τη δημιουργία και λειτουργία μεγάλων εμπορευματικών σταθμών και δημοπρατηρίων προϊόντων που θα λειτουργήσουν σε δημόσιες εκτάσεις με ιδιωτικά οικονομικά κριτήρια και κάτω από συγκεκριμένους κανόνες που θα ενισχύουν τον υγιή ανταγωνισμό, θα αποτρέπουν τις ελληνοποιήσεις προϊόντων και θα ενισχύουν με ρευστό το εισόδημα των αγροτών.
Ταυτόχρονα ο κ. Θεοδωρίδης ενημέρωσε τον κ. Ραβανό για τις πρωτοβουλίες που προωθεί με τα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας για την εκπαίδευση αγροτών μέσω συγκεκριμένων προγραμμάτων που θα έχουν ως στόχο την αναβάθμιση του αγροτικού επαγγέλματος και την ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας με την παραγωγή


Δεν υπάρχουν σχόλια: