Παρουσίαση Βιβλίου Μίλτου Γήτα

Οι εκδόσεις Revolution σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου ΜΙΛΤΟΥ ΓΗΤΑ "Blog... από μελάνι" την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 στις 19:00 στο Θεατράκι στα Παλαιά Σφαγεία στα Ιωάννινα.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Χρήστος Βασιλόπουλος, Δημοσιογράφος
Oδυσσέας Πότσης, Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου
Μάρθα Παπαδοπούλου, Πρόεδρος Ερυθρού Σταυρού Ιωαννίνων
Κώστας Χρήστου, Ψυχίατρος
Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Μιχάλης Παπακωνσταντίνου
Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η ηθοποιός Σοφία Ζήση
Υπό την αιγίδα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών
Χορηγός: Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης Ιωαννίνων

Λίγα λόγια για το βιβλίοΟ Μίλτος Γήτας, Γιαννιώτης ποιητής μόλις 30 ετών, εκδίδει το παρόν βιβλίο με την ιδιότητα του δημοσιογράφου, που είναι και το επάγγελμά του. Τα κείμενα που το απαρτίζουν είναι συλλογή άρθρων δημοσιευμένων στο προσωπικό του ιστολόγιο, παρουσιασμένα εδώ με χρονική σειρά από το πιο πρόσφατο παρελθόν και πίσω. Ο Μ.Γήτας αγαπά τα βιβλία και έτσι
αποφασίζει να μοιραστεί με το αναγνωστικό κοινό σε έντυπη μορφή τα κείμενά του, αντιστεκόμενος στην τάση της εποχής για «φρέσκια» αλλά πρόσκαιρη πληροφορία , δίνοντάς τους το χαρακτήρα ημερολογίου. Όπως λέει ο ίδιος, η δημοσιογραφική του ταυτότητα πολύ συχνά έρχεται σε σύγκρουση με την ποιητική του φύση, όμως στο έργο τούτο βρίσκουν αυτές οι δυο τον τρόπο να συνεργαστούν: η σκέψη που ακολουθεί μια είδηση και οποιοδήποτε «αντικειμενικό» ερέθισμα εμποτίζει το νου του με εικόνες, και γίνεται η αφορμή για περαιτέρω σκέψη και για καλλιτεχνική έκφραση. Σκέψεις ειπωμένες λυρικά, σε τόνο προσωπικό, συναισθηματικό, και άρα άμεσο, δίνουν στον αναγνώστη την ευκαιρία να περιηγηθεί στο βιβλίο σαν σε μια οικεία συζήτηση με τον ίδιο τον γράφοντα.
Περισσότερες πληροφορίες: www.ioannina-revolution.gr & www.miltosgitas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: