Η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας στα Γιάννενα

Εκδήλωση με θέμα: «Η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας. Το Μέλλον του Πολιτισμού και της Επιστήμης στην Αίγυπτο» διοργανώνουν το Αιγυπτιακό Μορφωτικό Κέντρο Αθηνών και το Πνευματικό Κέντρο του δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, στις 8 το βράδυ, στον πολιτιστικό πολυχώρο, στα Παλαιά Σφαγεία.

Η εκδήλωση εντάσσεσαι στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αιγυπτιακή Πολιτιστική Εβδομάδα», που διοργανώνει το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εξωτερικών Μορφωτικών Υποθέσεων του υπουργείου Πολιτισμού της Αιγύπτου. Στη σκηνή του πολιτιστικού πολυχώρου θα ανέβει ο δρ Ahmed Etman, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Καΐρου, πρόεδρος του Συλλόγου Συγκριτικής Λογοτεχνίας και βραβευμένος με το βραβείο «Πρέσβης του Ελληνισμού» από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο δρ Etman θα μιλήσει με θέμα: «Η Βιβλιοθήκη της Αλεξανδρείας και το μέλλον του Πολιτισμού και της Επιστήμης στην Αίγυπτο μετά την Επανάσταση, με ιδιαίτερη αναφορά στα θεατρικά έργα».
Μετά την ομιλία, θα ακολουθήσει προβολή της ταινίας του Shady Abde’salam, «Η Μούμια». Η ταινία, θεωρείται ίσως η καλύτερη αιγυπτιακή όλων των εποχών, κερδίζοντας αρκετά βραβεία σε κινηματογραφικά φεστιβάλ. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: