Τίτλοι τέλους για την έντυπη έκδοση του Newsweek

Μόνο σε ψηφιακή μορφή θα εκδίδεται από το νέο χρόνο το αμερικανικό περιοδικό Newsweek. Όπως ανακοινώθηκε, η τελευταία του έντυπη έκδοση θα κυκλοφορήσει στις 31 Δεκεμβρίου.
«Το Newsweek θα μεταβεί στην πλήρως ψηφιακή μορφή του στις αρχές του 2013. Συνεπεία της εξέλιξης αυτής η τελευταία έντυπη έκδοσή του στις ΗΠΑ θα είναι το τεύχος της 31ης Δεκεμβρίου», γράφουν η Τάινα Μπράουν, ιδρύτρια και αρχισυντάκτρια της εταιρείας Newsweek/Daily Beast και ο γενικός διευθυντής της Μπάμπα Σέτι, σε ανακοίνωσή τους που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Daily Beast.

«Μετατρέπουμε το Newsweek χωρίς να του λέμε αντίο», γράφουν οι δύο τους στο μήνυμά τους. Η απόφαση για τον τερματισμό της εκτύπωσης του 80χρονης ιστορίας περιοδικού οφείλεται στην «στην οικονομική πρόκληση που αντιπροσωπεύει η έντυπη έκδοση και διανομή του», τονίζουν.
Η πλήρως ψηφιακή νέα έκδοση θα ονομάζεται Newsweek Global και θα έχει ενιαία μορφή σε όλον τον κόσμο. Θα είναι διαθέσιμο στους συνδρομητές του τόσο μέσω της τεχνολογίας που υποστηρίζει το Διαδίκτυο, όσο και τα νέα tablet, με ορισμένα από τα περιεχόμενά του να διατίθενται και στην ιστοσελίδα του Daily Beast, σύμφωνα με τους δύο συνεταίρους.
«Με μεγάλη λύπη μας, προβλέπουμε μείωση των θέσεων εργασίας και αναδιοργάνωση των εμπορικών και εκδοτικών επιχειρήσεών μας στις ΗΠΑ», προσθέτουν.
Τον Ιούλιο, ο γενικός διευθυντής του ομίλου IAC, που έχει εξαγοράσει την εταιρεία Newsweek/Daily Beast, είχε προβλέψει τη μετάβαση του περιοδικού σε τελείως ψηφιακή μορφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: