Έλυσαν το «πρόβλημα»

Συνεχίζονται οι εργασίες του έργου Β΄ Φάσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας
Μετά το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Σταύρου Καλογιάννη και του Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Αντώνη Μπέζα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτου Σιμόπουλου με τον Πρόεδρο του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλέξανδρο Πάσχο και εκπροσώπους της αναδόχου κοινοπραξίας (ΕΛΤΕΡ) του έργου τη Β΄ Φάσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Στη συνάντηση καθορίστηκε το πλαίσιο και το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής από την ανάδοχο, των υφισταμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών της προς τους επιχειρηματίες της περιοχής.
Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη με τη συμμετοχή των κ. κ. Σταύρου Καλογιάννη, Αντώνη Μπέζα, Στράτου Σιμόπουλου και υπηρεσιακών παραγόντων, στην οποία συζητήθηκε το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου της Β΄ Φάσης αλλά και η άρση των εμποδίων (λήψη αδρανών υλικών) για την έναρξη υλοποίησης της Γ΄ Φάσης.
Κατόπιν της δήλωσης της αναδόχου κοινοπραξίας της Β΄ Φάσης ότι θα συνεχίσει την εκτέλεση του έργου και θα ανταποκριθεί στις συμβατικές της υποχρεώσεις, δεν προχωρούν οι διαδικασίες υποκατάστασής της. Με δεδομένο μάλιστα ότι οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει, συμφωνήθηκε ότι το τέλος Απριλίου είναι μια εφικτή ημερομηνία ολοκλήρωσης του μεγαλύτερου τμήματος της Β’ Φάσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: