Συσκέψεις στην Άρτα για εσπεριδοειδή και χοιροτροφία

Διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της ΕΑΣΑΦ και των επιχειρηματιών του κλάδου τυποποίησης και συσκευασίας εσπεριδοειδών, καθώς επίσης και με εκπροσώπους των χοιροτρόφων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς.
Η συζήτηση αφορούσε την έναρξη της συγκομιδής των εσπεριδοειδών, εξετάστηκαν προβλήματα που διαπιστώνονται και αντηλλάγησαν απόψεις για τους τομείς συνεργασίας που πρέπει να υπάρχει προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο παραγωγών και μεταποιητών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα και η ονομασία των Αρτινών εσπεριδοειρών, που αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την προώθησή τους στην ελληνική και ξένη αγορά.

Με τους χοιροτρόφους
Το ζήτημα της αδειοδότησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, ήταν το βασικό αντικείμενο που απασχόλησε την άλλη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Π.Ε. Άρτας, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Β. Ψαθά. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το arta.gr, υπηρεσιακοί παράγοντες ενημέρωσαν τους χοιροτρόφους για τις διατάξεις του νέου νόμου, τους όρους και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι χοιροτροφικές μονάδες, προκειμένου να αδειοδοτηθούν. «Η τήρηση των περιβαλλοντικών όρων και η σωστή λειτουργία των μονάδων, σύμφωνα με το αυστηρό νομικό πλαίσιο που ισχύει πλέον, είναι αναγκαίοι παράμετροι προκειμένου οι χοιροτροφικές μονάδες μας να εκσυγχρονιστούν και να ανταγωνίζονται επί ίσοις όροις μονάδες άλλων περιοχών και χωρών», τόνισε, μεταξύ άλλων ο κ. Ψαθάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: