Τραγελαφικές καταστάσεις στο Νοσοκομείο Άρτας

Τραγελαφικές καταστάσεις διαδραματίζονται στο Νοσοκομείο Άρτας με τις αποφάσεις του διοικητή του Γιώργου Λάμπρου, που τη μια μέρα λαμβάνονται κι αποστέλλονται αρμοδίως και την άλλη μέρα ανακαλούνται. Έτσι μετά τις δυο παραιτήσεις του, που ανακάλεσε και τις δυο πριν γίνουν δεκτές, σειρά είχε το προσωπικό του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης στο παλιό νοσοκομείο. Εδώ και χρόνια λειτουργεί μόνο με πρωϊνό ωράριο καίτοι έχει επαρκέστατο νοσηλευτικό προσωπικό και εξοπλισμό που θα ζήλευαν τα πιο σύγχρονα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Αντί λοιπόν να κάνει κάτι η διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας για την ολοήμερη λειτουργία του και την εξυπηρέτηση ασθενών που χρειάζονται αποκατάσταση μετά από τροχαία ή εγκεφαλικά, μετακινώντας π.χ, γιατρούς απ' το νοσοκομείο προς το ΚΦΙΑ, αποφάσισε σε μια μέρα να μετακινήσει όλο το νοσηλευτικό, διοικητικό και κάποιες άλλες κατηγορίες προσωπικού, στο νοσοκομείο.
Ουσιαστικά να κλείσει το ΚΦΙΑ! Υλοποιώντας την εντολή του διοικητή, το προσωπικό εμφανίστηκε στο νοσοκομείο. Τοποθετήθηκε στα τμήματα από τη νοσηλευτική υπηρεσία και μόλις φόρεσαν την άσπρη μπλούζα, ενημερώθηκαν τηλεφωνικά να επιστρέψουν την ίδια ώρα στο ΚΦΙΑ. Τι είχε γίνει; Πληροφορήθηκε η 6η ΥΠΕ την ενέργεια του διοικητή και παρενέβη άμεσα, διαμηνύοντάς του πως δεν νομιμοποιείται να λαμβάνει εκείνος τέτοιες αποφάσεις για 15 άτομα, να κλείνει δηλαδή το ΚΦΙΑ χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των προϊσταμένων του.
Βέβαια δεν είναι το μοναδικό πρωτοφανές που παρατηρείται στο ΚΦΙΑ ΑΡΤΑΣ και μας καταγγέλλεται από εργαζόμενους. Αυτόν το μήνα με απόφαση της διοίκησης και πάλι, οι νοσηλευτές δεν έλαβαν το ανθυγιεινό επίδομα που εντάσσεται στη μισθοδοσία τους, γεγονός που επέφερε εξώδικο από μεριάς της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος καθώς σε κανένα άλλο Κέντρο Αποκατάστασης στη χώρα δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Οι δε προκλητικές μετακινήσεις νοσηλευτών σε διοικητικά πόστα του ΚΦΙΑ είναι κοινή πρακτική ανά την Ελλάδα, που εντάσσονται στα πλαίσια των πολιτικών εξυπηρετήσεων.
Το γεγονός κατ' ουσία είναι ένα. Η αδυναμία της διοίκησης του Νοσοκομείου Άρτας να λειτουργήσει το ΚΦΙΑ Άρτας για το σκοπό τον οποίο φτιάχτηκε, ωθώντας δεκάδες ασθενείς από την περιοχή στα ιδιωτικά θεραπευτήρια της Δυτικής Ελλάδας
http://www.epiruspost.gr/ipiros/arta/15752-2012-10-24-20-01-24.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: