Ψήφισμα ΠΣΕ για ΔΩΔΩΝΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος στη συνεδρίαση της 11ης Οκτωβρίου 2012 συζήτησε τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ , από την πρώην Αγροτική Τράπεζα προς την εταιρική κοινοπραξία "Strategic Inifiatives UK LLP- Σίμος Food Grooup" και εξέδωσε το παρακάτω ομόφωνο ψήφισμα:

1.Το Διοικητικό Συμβούλιο εκφράζει τη ριζική του αντίθεση με την πολιτική απόφαση της Κυβέρνησης , για ιδιωτικοποίηση της μεγαλύτερης γαλακτοβιομηχανίας της Πατρίδας μας, της ΔΩΔΩΝΗΣ, που από της ιδρύσεώς της μέχρι σήμερα έχει συμβάλλει τα μέγιστα στη στήριξη των κτηνοτρόφων παραγωγών και στην τόνωση της τοπικής και Εθνικής Οικονομίας.
2. Απ΄ όσα είδαν το φως της δημοσιότητος, βγαίνει το συμπέρασμα, ότι δεν πρόκειται περί πώλησης , αλλά περί ξεπουλήματος και ουσιαστικά χαρίσματος , προς το μεγάλο ξένο κεφάλαιο, το οποίο στην κυριολεξία θα βάλει την ταφόπλακα στο αγροτικό εισόδημα, αλλά και στην Ήπειρο γενικότερα.
3. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των κτηνοτρόφων παραγωγών και στους εργαζόμενους σ΄ αυτήν και είμαστε στο πλευρό τους.
4. Ζητούμε από την Κυβέρνηση την άμεση ανάκληση της πολιτικής απόφασης περί ιδιωτικοποίησης και συνακόλουθα την ακύρωση του διαγωνισμού, έτσι ώστε να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της γαλακτοβιομηχανίας μας και να σχεδιαστεί η παραπέρα ανάπτυξή της που να καλύπτει τα συμφέροντα των κτηνοτρόφων παραγωγών , των εργαζομένων σ΄ αυτήν και τη στήριξη της τοπικής και Εθνικής μας Οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: