Επίσκεψη Τουριστικών Πρακτόρων από την Κύπρο στην Ήπειρο

Μια πολλά υποσχόμενη επίσκεψη τουριστικών πρακτόρων από την Κύπρο πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στην Ήπειρο. Η επίσκεψη ήταν απόρροια της επιτυχημένης παρουσίας της Περιφέρειας Ηπείρου και των επαφών που πραγματοποιήθηκαν στην Έκθεση «Ταξίδι», τον περασμένο Απρίλιο στην Κύπρο(φωτο).
Η εννεαμελής ομάδα των Κυπρίων αποτελούνταν από τουριστικούς πράκτορες εκ των κορυφαίων εταιρειών της Κύπρου, και τους επικεφαλής των δύο μεγαλύτερων δημοσιογραφικών ομίλων της Μεγαλονήσου. Την αποστολή υποδέχτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Πρέβεζας, αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Στράτος Ιωάννου, ενώ στελέχη της Περιφέρειας τους ξενάγησαν σε περιοχές που είχαν ζητήσει

Μεταξύ άλλων επισκέφτηκαν αρχαιολογικούς χώρους και καταλύματα προκειμένου να σχηματίσουν άποψη για το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών. Κοινή πρόθεση είναι η ενσωμάτωση της Πρέβεζας-Λευκάδας ως προορισμού στα τουριστικά προγράμματα που προωθούν στο κοινό της Κύπρου και η συνακόλουθη εκκίνηση και καθιέρωση απευθείας μισθωμένων πτήσεων από την Κύπρο στο αεροδρόμιο του Ακτίου.
Οι Κύπριοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη φιλοξενία που έτυχαν, χαρακτηρίζοντας την περιοχή μας, ως ένα από τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας και ιδεώδη προορισμό για διακοπές. Αναμένεται συνέχεια, καθώς οι τουριστικοί πράκτορες της Κύπρου είναι σε συνεννόηση με επιχειρηματίες για τη σύναψη συμφωνιών.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης δήλωσε ότι «τέτοιες επισκέψεις είναι πολύ ουσιαστικές, όχι μόνο για την προβολή της Ηπείρου, αλλά κυρίως γιατί οι άνθρωποι, που ήρθαν, είναι σε θέση άμεσα να προωθήσουν συμφωνίες που θα δημιουργήσουν ρεύμα Κύπριων τουριστών στην Ήπειρο, με την εκκίνηση απευθείας πτήσεων από την Κύπρο. Είναι στο χέρι των επιχειρηματιών του κλάδου να αρπάξουν την ευκαιρία και να κάνουν το επόμενο βήμα». Ο Αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε όλους τους επαγγελματίες που συνέβαλαν ώστε να αποκομίσουν οι Κύπριοι άριστες εντυπώσεις από την επίσκεψή τους στην Ήπειρο.




Δεν υπάρχουν σχόλια: