Τον Γάλλο Πρόξενο δέχτηκε ο κ. Θεοδωρίδης

Ο Γάλλος Πρόξενος συνοδευόμενος, όπως και σε όλες του τις συναντήσεις, από την επίτιμη Πρόξενο στα Γιάννενα κ.Ελένη Παγκρατίου επισκέφθηκε τον Γενικό Γραμματέα στο πλαίσιο των επαφών που έχει ξεκινήσει με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων του.
Στη συνάντηση στο γραφείο του, ο κ. Θεοδωρίδης με τον κ. Le Rigoleur συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και εξέτασαν τις δυνατότητες συνεργασιών στους τομείς του πρωτογενή τομέα, του τουρισμού, των επενδύσεων, του πολιτισμού και της προώθησης ποιοτικών ντόπιων προϊόντων στη γαλλική αγορά.

Ο Γενικός Γραμματέας είχε την ευκαιρία να ενημερώσει παράλληλα τον Γάλλο Πρόξενο για τα ιδιαίτερα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά και τη φυσιογνωμία των Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και για ζητήματα, που σχετίζονται με την τόνωση της αναπτυξιακής προσπάθειας για την οποία εργάζεται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση (παρεμβάσεις για την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα, των επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με σεβασμό στο περιβάλλον).
«Με ιδιαίτερη χαρά δέχθηκα σήμερα στο γραφείο μου την επίσκεψη του Γάλλου Προξένου στην χώρα μας. Μέσα από τον παραγωγικό διάλογο που αναπτύξαμε, μας δόθηκε η δυνατότητα να συζητήσουμε διάφορα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, που σχετίζονται με την αναπτυξιακή ανάταξη της περιοχής, μέσα από τη διεύρυνση της πολύπλευρης συνεργασίας ανάμεσα στην Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Γαλλία», τόνισε σε δηλώσεις του ο Γενικός Γραμματέας μετά το πέρας της συνάντησης και κατέστησε σαφές πως πρόθεση και των δύο πλευρών είναι να αναπτυχθεί η συνεργασία που ξεκίνησε.
Τη συνάντηση απασχόλησε επίσης και η πρωτοφανής κρίση που πλήττει την ευρωζώνη και κυρίως τη χώρα μας. «Ενημέρωσα τον κ. Πρόξενο, είπε ο κ. Θεοδωρίδης, για τις δυσκολίες που περνάμε και τις σημαντικές προσδοκίες που έχουμε από τη φίλη χώρα να μας στηρίξει στην προσπάθεια επανεκκίνησης. Η Γαλλία μπορεί να συνεισφέρει στη συγκρότηση μιας εναλλακτικής στρατηγικής εξόδου από τη κρίση».
Από την πλευρά του ο Γάλλος Πρόξενος ευχαρίστησε το Γενικό Γραμματέα για την υποδοχή και φιλοξενία και χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση καθώς είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί διεξοδικά για την οικονομική κατάσταση και τις προοπτικές συνεργασίας. «Η Γαλλία υποστηρίζει την Ελλάδα σε αυτές τις δύσκολες ώρες, υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο κ. Le Rigoleur και κατέληξε: «Σκοπός της επίσκεψης ήταν η διερεύνηση των προοπτικών συνεργασίας και η συζήτηση που αναπτύξαμε πάνω σε αυτό το θέμα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη. Με τον Γενικό Γραμματέα συζητήσαμε διεξοδικά την ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα και πάνω σε αυτό τολμώ να πω, πως η χώρα μου έχει την τεχνογνωσία.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: