Συμβιβαστική λύση για την αποζημίωση των απαλλοτριώσεων του αρδευτικού έργου Μαργαριτίου

Σημαντική μείωση των αποζημιώσεων ιδιοκτησιών που απαλλοτριώθηκαν για την κατασκευή του Αρδευτικού έργου Μαργαριτίου Θεσπρωτίας επιτυγχάνει η Περιφέρεια Ηπείρου και έτσι διευκολύνεται σε σημαντικό βαθμό η ολοκλήρωση του.
Συγκεκριμένα οι δικαιούχοι ιδιοκτήτες, αποδέχτηκαν την πρόταση που τους είχε γίνει τον περασμένο Ιούλιο από τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη και του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Γεωργίου Κάτσινου, για εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης και μείωσαν τις απαιτήσεις τους, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο.

Η πρόταση που έγινε αποδεκτή από το Περιφερειακό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση, προβλέπει την καταβολή αποζημίωσης 350.000 ευρώ στους δικαιούχους, ήτοι κατά 56% μειωμένης αυτής που είχε επιδικαστεί από το Εφετείο Κέρκυρας. Το ποσό των 410.000 ευρώ που προκύπτει ως ωφέλεια θα διατεθεί για την ολοκλήρωση του έργου.
Σύμφωνα με την τελεσίδικη δικαστική απόφαση η οριστική μονάδα των απαλλοτριωθέντων κτημάτων είχε οριστεί για τα ακίνητα με πρόσοψη προς την Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας σε 50 ευρώ το τ.μ. (50.000 ευρώ το στρέμμα) και για τα υπόλοιπα σε 25 ευρώ το τ.μ. (25.000 ευρώ το στρέμμα).
Ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης με δήλωσή του, ευχαρίστησε τους δικαιούχους ιδιοκτήτες για το πνεύμα κατανόησης και συνεργασίας που επέδειξαν, τονίζοντας ότι η Περιφέρεια καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το έργο να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα και να παραδοθεί προς χρήση στους αγρότες του Μαργαριτίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια: