Το Μέτσοβο γιορτάζει τα 100 χρόνια ελευθερίας του

Ο Δήμος Μετσόβου διοργανώνει μία σειρά από εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της πόλης. Το πρόγραμμα ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα, ενώ χτες ήταν προγραματισμένη εκδήλωση, από τον Σύλλογο των Εν Ιωαννίνοις Μετσοβιτών με τη συνδιοργάνωση του Συλλόγου Κρητών Ηπείρου στην Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία.
Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα γίνει αποκάλυψη του μνημείου προς τιμή των πεσόντων αξιωματικών οπλιτών του Ιππικού το 1940, μνημείο που φιλοτέχνησε η γλύπτρια Αγγέλικα Κοροβέση.

Στις 4 θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Πεσόντων Κρητών το 1912 στο μνημείο στον Προφήτη Ηλία, ενώ στις 8 θα γίνει εκδήλωση προς τιμή των αγωνιστών Κρητών – Μετσοβιτών στο Δημοτικό Γυμναστήριο. Θα χαιρετίσει ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης και ο Δήμαρχος Νίκος Τσομπίκος ενώ θα μιλήσουν οι: Μιχαήλ Τρίτος. Καιθηγητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και Θρασύβουλος Σουχλαράκης Πολιτισμολόγος στην εκπαίδευση. Θα χορέψουν χορευτικές ομάδες και θα ακολουθήσει χορός.
Τέλος την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου, επίσημη μέρα του εορτασμού θα γίνει παρέλαση στις 11 και θα ακολουθήσει εκδήλωση με χορευτικά στην κεντρική πλατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: