Το καινούργιο υπερόπλο των Αμερικανών [βίντεο]

Μια πανίσχυρη ακτίνα λέιζερ με φονική ακρίβεια
Το ήδη τεράστιο οπλοστάσιο των Αμερικανών ενισχύθηκε ακόμα περισσότερο με το ολοκαίνουργιο όπλο που παρουσίασε το πολεμικό τους ναυτικό, στον Περσικό Κόλπο. Πρόκειται για ένα λέιζερ τελευταίας τεχνολογίας που δίνει νέες δυνατότητες στον Αμερικανικό στρατό, όπως περιέγραψε στο δελτίο τύπου το Γραφείο Ναυτικών Ερευνών.

Το καινούργιο υπερ-όπλο που θα ενσωματωθεί σε πλοία του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, στοίχισε πάνω από 40.000.000. Το αποτέλεσμα όμως, όπως φαίνεται, δικαιώνει την προσπάθεια, αφού το λέιζερ είναι τόσο δυνατό και αποτελεσματικό που μπορεί να διαλύσει σχεδόν τα πάντα με απόλυτη ακρίβεια.
Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν από τον Σεπτέμβριο ως και τον Νοέμβριο, σε ανοιχτή θάλασσα. Στόχος του «φονικού» λέιζερ ήταν ταχύπλοα, αλλά και μικρών διαστάσεων αεροπλάνα. Ολα τα «θύματα» είχαν την ίδια κατάληψη, αφού μετά από λίγα δευτερόλεπτα τυλίγονταν στις φλόγες.
«Τα όπλα λέιζερ θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στις μελλοντικές πολεμικές ναυτικές επιχειρήσεις. Η ισχύ τους σε συνδυασμό με το μικρό κόστος χρήσης τους και την αποτελεσματικότητα τους, τα καθιστούν μοναδικά. Κάθε βολή στοιχίζει λιγότερο από ένα δολάριο.» δήλωσε ο υπεύθυνος των Ναυτικών Ερευνών, Μάτθιου Κλάντερ.
Δείτε το βίντεο με το ολοκαίνουργιο λέιζερ που θα εφοδιάσει τα αμερικανικά πλοία:

Δεν υπάρχουν σχόλια: