Με τις δικές της διεκδικήσεις πηγαίνει στην Αθήνα η ΠΕΔ Ηπείρου

Το πλαίσιο θέσεων και προτάσεων για τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης διαμόρφωσε στην χθεσινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου.
Οι προτάσεις θα μεταφερθούν στη σημερινή συνάντηση της Διοίκησης της ΚΕΔΕ με όλους τους προέδρους των ΠΕΔ, που έχει ως στόχο τη διαμόρφωση των θέσεων με αφορμή την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού.

Το βασικό ζητούμενο για την Ήπειρο είναι η θεσμοθέτηση ειδικού αναπτυξιακού προγράμματος, όπως τονίστηκε στην χθεσινή συνεδρίαση, αφού η περιοχή μας έχει το χαμηλότερο ΑΕΠ, υψηλή ανεργία και αρκετούς ορεινούς Δήμους με πολλές ιδιαιτερότητες.
Παράλληλα, αναδείχθηκαν και άλλα σοβαρά προβλήματα όπως είναι οι διαχειριστικές μελέτες βοσκοτόπων και δασών αλλά και η υποστελέχωση των μικρών Δήμων.
Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γιάννης Λώλος έντονα ενοχλημένος για την απουσία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «δυστυχώς και σήμερα, σε μία σημαντική και κρίσιμη συνεδρίαση, ορισμένοι επέλεξαν και πάλι να απουσιάζουν. Με τον τρόπο αυτό, έδειξαν ουσιαστικά την πλήρη αδιαφορία τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ήπειρος, οι Δήμοι, οι κάτοικοι της περιοχής.
Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι για μας οι εκλογές τελείωσαν την ημέρα διεξαγωγής τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: