Εγκαίνια Κοινωνικού Φαρμακείου- Κοινωνικού Παντοπωλείου στους Φιλιάτες

Ο Δήμος Φιλιατών, σας καλεί στα εγκαίνια του Κοινωνικού Φαρμακείου-Κοινωνικού Παντοπωλείου, που θα γίνουν την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 12:00, στις αίθουσες του παλαιού Δημαρχείου Φιλιατών.
Στα εγκαίνια θα παρευρεθούν ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Αντώνης Μπέζας και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) κ. Γιώργος Πατούλης.

To Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο ιδρύθηκε από το Δήμο Φιλιατών σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας και τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσπρωτίας και λειτουργεί ως παράρτημα του Iατρείου Κοινωνικής Αποστολής που έχουν ιδρύσει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Σκοπός του Ιατρείου - Φαρμακείου είναι η παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους ανασφάλιστους πολίτες του Δήμου Φιλιατών και η ταυτόχρονη υλοποίηση προγραμμάτων πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης στην τοπική κοινωνία. Το Ιατρείο λειτουργεί με την παροχή υπηρεσιών από εθελοντές ειδικευμένους ιατρούς μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας, καθώς και εθελοντές του Δήμου Φιλιατών στη διοικητική, γραμματειακή και νοσηλευτική στήριξη. Παράλληλα, παρέχεται υγειονομικό υλικό από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για τις πρώτες ανάγκες της φαρμακευτικής αγωγής των ανασφάλιστων ασθενών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: