Και δεύτερος Έλληνας μεταξύ των νεκρών του Norman Atlantic

Ενας ακόμη Έλληνας συγκαταλέγεται στους δέκα νεκρούς του μοιραίου Norman Atlantic, στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά τα ξημερώματα της Κυριακής, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας. Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές οι νεκροί Έλληνες είναι τρεις, ωστόσο η Ελλάδα επιβεβαιώνει τους δύο.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί τα στοιχεία της ταυτότητας του δεύτερου θύματος, λόγω του αλαλούμ με τις λίστες επιβαινόντων και διασωθέντων, μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας.

Η ελληνική πλευρά κάνει λόγο για 432 διασωθέντες και 36 αγνοούμενους, ενώ η ιταλική για 458 επιβαίνοντες, εκ των οποίων έχουν διασωθεί 427 και αγνοούνται 23.
Η ΑΝΕΚ, ωστόσο, αναφέρει ότι οι επιβαίνοντες στο Norman Atlantic ήταν 475.
Το ιταλικό πολεμικό ελικοφόρο Saint Giorgio αναμένεται να καταπλεύσει στο Μπρίντιζι σήμερα με 185 συνολικά διασωθέντες, 81 εκ των οποίων Έλληνες.
Στην Ελλάδα οι διασωθέντες
Χθες, το Cruise Europa έφθασε στην Ηγουμενίτσα με 69 διασωθέντες, 38 εκ των οποίων Έλληνες και μετά μετέβη στην Πάτρα όπου μετέφερε 15 διασωθέντες, ενώ λίγο νωρίτερα, είχαν εκτυλιχθεί συγκλονιστικές στιγμές ανακούφισης και στην Ελευσίνα όπου προσγειώθηκε C-130 με 43 διασωθέντες, 40 εκ των οποίων Έλληνες.
Το πλοίο εξακολουθεί να βρίσκεται 10 περίπου ναυτικά μίλια μακριά από τα αλβανικά παράλια ενώ συνολικά 286 είναι οι επιβαίνοντες Έλληνες.
Σύγχυση με τα στοιχεία των θυμάτων
Εν τω μεταξύ, σοκ προκαλεί η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουν οι ιταλικές αρχές τη ναυτική τραγωδία Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του γιου του 67χρονου Γιώργου Δούλη, του πρώτου Ελληνα που βρέθηκε νεκρός στο φλεγόμενο πλοίο.
Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν από το Mega, ο ένας από τους δύο γιους του Γιώργου Δούλη ταξίδεψε στο Πρίντεζι για να συναντήσει τη μητέρα του που διασώθηκε, καθώς και για να αναγνωρίσει τη σορό του πατέρα του.
Οταν πήγε, ωστόσο, στο νεκροτομείο, οι υπεύθυνοι του έδειξαν μια σορό ενός άλλου νεκρού, τον οποίο δεν αναγνώρισε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: