Συνάντηση Νομάρχη Άρτας με Περιφερειακή Διεθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου

Την Δ/ντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου κα Φιλιώ Νόκα – Ζαράχη υποδέχθηκε χθες ο Νομάρχης Άρτας Γιώργος Παπαβασιλείου στο γραφείο του, στα πλαίσια εθιμοτυπικής επίσκεψης με αφορμή την ανάληψη των νέων της καθηκόντων.
Στη συνάντηση – ενημέρωση, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προϊσταμένου του 1ου Γραφείου Α/θμιας Εκπ/σης κ. Λεωνίδα Γκόρου και υπηρεσιακών παραγόντων της Νομαρχιακής Αυτ/σης Άρτας, γνωστοποιήθηκαν στην Περιφερειακή Δ/ντρια και συζητήθηκαν συνοπτικά τόσο τα κτιριακά προβλήματα των σχολικών μονάδων του Νομού μας καθώς και τα έργα ανέγερσης των τεσσάρων Νηπιαγωγείων, που είναι σε εξέλιξη στον ΟΣΚ ΑΕ, όσο και το πρόβλημα της μεταφοράς μαθητών.


Ειδική αναφορά έγινε για το Μουσικό Γυμνάσιο Άρτας , που για πρώτη φορά λειτούργησε στο νομό μας και φιλοξενείται στο Δήμο Βλαχερνών , μέχρις ότου ανεγερθεί το δικό του κτηριακό συγκρότημα και που έχει ενταχθεί στο 3ο ΣΔΙΤ έργων σχολικής στέγης μαζί με το 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο και 1ο Ειδικό Δημοτικό Άρτας , αλλά και για την πορεία ανέγερσης του 7ου Δημοτικού Σχολείου και του 3ου Νηπιαγωγείου Άρτας, τα οποία έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και αναμένεται να δημοπρατηθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα.
Εκ μέρους της Περιακής Δ/ντριας Εκπαίδευσες εκφράστηκε η ικανοποίησή της για την εικόνα των σχολικών μονάδων , που απεκόμισε από την επίσκεψή της στην Άρτα καθώς και για το ενδιαφέρον και την ευαισθησία , που η Ν.Α. Άρτας έχει επιδείξει τα τελευταία χρόνια, για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων αναφύονται.
Τέλος, συμφωνήθηκε από κοινού να υπάρξει νέα συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή και υπηρεσιακών παραγόντων , όπου και θα εξεταστούν λεπτομερειακά όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν την εκπαίδευση στο νομό και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί στενά με τη Ν.Α. Άρτας για την επίλυσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: