Αρχαιοκάπηλοι στα χέρια της Αστυνομίας…

Στα χέρια των ανδρών της Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας που έφτασαν από την Αθήνα, βρίσκονται από χθες το μεσημέρι τέσσερα άτομα τα οποία είχαν στην κατοχή τους και διαπραγματεύονταν στην Πρέβεζα την πώλησή τους, δύο επιτύμβιες στήλες και αρκετά αρχαία νομίσματα.
Η έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς στόχος της Αστυνομίας, η οποία είχε εδώ και αρκετό καιρό τις πληροφορίες, είναι να διαπιστώσει αν τα τέσσερα άτομα που κρατούνται αποτελούν μέλη ενός ευρύτερου κυκλώματος, που μπορεί να έχει δράσει και στο παρελθόν.
Επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, τα τέσσερα άτομα κατάγονται από το Χειμαδιό Πρέβεζας και συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι.

Πρόκειται για πατέρα και γιο και για δύο άλλα αδέρφια, που είχαν στην κατοχή τους τα αρχαία αντικείμενα και διαπραγματεύονταν την πώλησή τους.
Ο αγοραστής που έκανε όλες τις επαφές μαζί τους και συμφώνησε την αγορά και το αντίτιμο των αρχαίων, ήταν αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας.
Έτσι κατά την ώρα της αγοραπωλησίας, άνδρες της Δίωξης συνέλαβαν τα τέσσερα άτομα, τα οποία κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας.
Στην αστυνομία κλήθηκαν και αρχαιολόγοι για να εκτιμήσουν τα αντικείμενα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται με βάση τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την προανάκριση.
Ο Νομός της Πρέβεζας διαθέτει πολλούς και σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, όπως είναι αυτός της Νικόπολης και του Νεκρομαντείου. Ένας εξ ίσου σημαντικός, αλλά λιγότερο γνωστός στο ευρύ κοινό είναι αυτός της Κασσώπης.
Πιθανολογείται ότι τα αντικείμενα που είχαν στην κατοχή τους τα τέσσερα άτομα προέρχονται από κει ή από κάποια λαθρανασκαφή πέριξ αρχαιολογικού χώρου.
epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια: