Η Κόνιτσα υποδέχθηκε τους νέους σπουδαστές

Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας

Τους νέους σπουδαστές της Σχολής Δημοτικής Αστυνομίας υποδέχθηκε την Κυριακή η Κόνιτσα και η πόλη αποκτά και πάλι «ζωντάνια» και το κυριότερο, τονώνεται η τοπική οικονομία από την παρουσία περίπου 190 νέων, ανάμεσα τους και των 14 οι οποίοι προσλήφθηκαν πρόσφατα για να στελεχώσουν τη δημοτική αστυνομία στα Γιάννινα.
Η νέα...φουρνιά σπουδαστών ξεκινά την εκπαίδευση της για το επόμενο εξάμηνο μετά από την ανάπαυλα επτά περίπου μηνών, αφού η αποφοίτηση της προηγούμενης έγινε τυπικά τον Ιούλιο.
Πλέον η σχολή λειτουργεί για ένα εξάμηνο (ουσιαστικά 4 μήνες αφού οι δυο αφορούν πρακτική εξάσκηση εκτός Κόνιτσας) το χρόνο και ανάλογα με τον αριθμό των σπουδαστών, αφού υπάρχουν και άλλες δυο σχολές στο Τσοτύλι και την Πτολεμαϊδα.
Η δημοτική αρχή Κόνιτσας, όπως ενημερώνει ο δήμαρχος Χαράλαμπος Εξάρχου, βρίσκεται κοντά στην δημοπράτηση του έργου της επέκτασης του ξενοδοχείου λαϊκής βάσης το οποίο δεν επαρκεί για την στέγαση των σπουδαστών και με δεδομένο ότι το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρένων υποδέχεται ανήλικους Αφγανούς, έχουν περιοριστεί οι διαθέσιμοι χώροι.
Προσλήψεις και προμήθειες
Η Σχολή λειτουργεί με το...παλιό καθεστώς ως αμιγώς δημοτική επιχείρηση, αφού η αλλαγή που έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση λίγο πριν τις εκλογές για μετατροπή και των τριών σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου υπό την εποπτεία του υπουργείου Εσωτερικών, δεν εφαρμόστηκε.
Για την στελέχωση με βοηθητικό προσωπικό έχουν προσληφθεί με συμβάσεις 38 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων, ενώ οι εκπαιδευτές προέρχονται από την Ελληνική Αστυνομία η οποία έχει την ευθύνη. Ο δήμος μέσω της επιχείρησης φροντίζει για τη στέγαση, σίτιση και εξασφάλιση χώρων για την εκπαίδευση.
Ο κ. Εξάρχου κληθείς να σχολιάσει την καταγγελία της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο περί διαγωνισμών προμήθειας υλικών που αποκλείουν τους ντόπιους εμπόρους, σημειώνει ότι οι διαγωνισμοί γίνονται με τον ισχύοντα νόμο και δεν μπορεί, όσο κι αν θέλει ο δήμος να κάνει ...φωτογραφικούς για να μετέχουν μόνο οι Κονιτσιώτες.
Περιμένοντας τη δημοπράτηση
Και αυτή τη φορά το ξενοδοχείο του δήμου αποτελεί τον κύριο χώρο φιλοξενίας των σπουδαστών, ενώ από το Κέντρο Μέριμνας χρησιμοποιούνται αίθουσες για εκπαίδευση. Αυτή την περίοδο οι ανήλικοι Αφγανοί που φιλοξενούνται είναι περίπου 40 και αυτό επιτρέπει να συστεγαστεί και η Σχολή μέχρι να αποκτήσει πλήρεις δικές της εγκαταστάσεις. Ο δήμαρχος Κόνιτσας αισιοδοξεί ότι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα συστέγασης Σχολής και Κέντρου και ενημερώνει ότι την ερχόμενη εβδομάδα παραλαμβάνεται από το δήμο η μελέτη για το ξενοδοχείο ώστε να προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου. Από το υπουργείο Εσωτερικών έχει εγκριθεί ποσό 2 εκ. ευρώ για το έργο και ο στόχος είναι αυτό να δημοπρατηθεί άμεσα. Πρόκειται για ένα ίδιο με το υπάρχον κτίριο του ξενοδοχείου με το οποίο θα λυθεί οριστικά το πρόβλημα της στέγασης των σπουδαστών
neoiagones

Δεν υπάρχουν σχόλια: