Συνάντηση Μερόπης Τζούφη με τον Πρόεδρο του ΤΕΙ Ηπείρου

Η Μερόπη Τζούφη – βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ – συναντήθηκε την Τετάρτη με το Πρόεδρο του ΤΕΙ Ηπείρου, κ. Ευριπίδη Γλαβά. Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα επ’ αφορμής του ανοίγματος του Εθνικού Διαλόγου της Παιδείας και ιδιαίτερα στο θέμα της δημιουργίας του Ενιαίου Χώρου της Δημόσιας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


Η βουλευτής από την πλευρά της τόνισε πως η διάκριση ανάμεσα σε ΑΕΙ και ΤΕΙ θε πρέπει να επανεξεταστεί εκ βάθρων, μετά από εξαντλητικό διάλογο με την ακαδημαϊκή κοινότητα και όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς. Επίσης, θα πρέπει να επιλεγούν εκείνα τα τμήματα που καλύπτουν τις ανάγκες της πανεπιστημιακές κοινότητας για διεπιστημονικές συνεργασίες, διακλαδικές και διατμηματικές επικοινωνίες, ενώ θα πρέπει να ενοποιηθούν οι επικαλύψεις γνωστικών αντικειμένων ανάμεσα σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΙ αναγνώρισε την κομβική στήριξη της βουλευτού στο Τμήμα Λογοθεραπείας, σχετικά με την αναγνώριση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των φοιτητών, αλλά και συνολικά στο Ίδρυμα.

Τέλος, ζητήθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις με σκοπό να αξιολογηθούν και να ενσωματωθούν στα πλαίσια του Εθνικού Διαλόγου, ενώ στα πλαίσια αυτά, θα προγραμματιστεί επίσκεψη της βουλευτού στο χώρο του Ιδρύματος, σε Άρτα και Γιάννενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: