Και όμως μπορείτε να επισκεφθείτε το Γκουγκενχάιμ από το σπίτι σας!

Δείτε πώς
Ακολουθώντας τη διεθνή τάση, όπως έκανε προηγουμένως το ΜΟΜΑ και η Τειτ στο Λονδίνο, το πασίγνωστο μουσείο Guggenheim της Νέας Υόρκης προσφέρει πλέον κι αυτό μια εικονική περιήγηση στους χώρους του, μέσω του ηλεκτρονικού σας υπολογιστή.

Πιο συγκεκριμένα, το Μουσείο ανακοίνωσε ότι συμμετέχει στο «Cultural Insitute Project» της Google, στο πλαίσιο του οποίου έχουν ψηφιοποιηθεί πάνω από 32.000 έργα τέχνης σε περισσότερα από 150 μουσεία και γκαλερί, από το 2011 όταν και πρωτοξεκίνησε το εγχείρημα.


Τώρα οι ενδιαφερόμενοι, χρησιμοποιώντας το γνωστό Google Street View, μπορούν να επισκεφθούν από την άνεση του σπιτιού τους, το διάσημο κτίριο του Φρανκ Λόιντ Ράιτ στην 5η Λεωφόρο, όπου στεγάζεται το μουσείο.  Επίσης, οι ψηφιακοί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν και περίπου 120 από τα έργα που φιλοξενεί και τα οποία έχουν συμβατοποιηθεί με την νέα τεχνολογία.


Όπως δήλωσαν οι υπεύθυνοι του Μουσείου ήταν μια πρόκληση το να μπορέσουν να αποτυπώσουν το καλλιτεχνικό εύρος τόσο του κτιρίου όσο και των έργων που στεγάζει, αλλά με τη βοήθεια τρίποδων, ειδικών drones και αριστοτεχνικών λήψεων κατάφεραν να αποδώσουν το μεγαλείο που θα συναντούσε και από κοντά ο επισκέπτης.

Επισκεφθείτε και εσείς το Μουσείο, πατώντας εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: