Ο Μητσοτάκης επιλέγει τη νέα ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας

Ποια ονόματα ακούγονται
Αλλαγές σε πρόσωπα και καταστάσεις στη ΝΔ δρομολογούνται μετά και την αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος, αφού ο νέος πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης θα τοποθετήσει στη νέα ηγετική ομάδα της Συγγρού στελέχη της απολύτου εμπιστοσύνης του.
Ηδη από την πρώτη στιγμή που η κάλπη έδειξε πως νέος πρόεδρος στο γαλάζιο στρατόπεδο είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε η ονοματολογία αναφορικά με τα πρόσωπα που θα αξιοποιηθούν σε καίριες θέσεις τόσο στο κόμμα όσο και στη Βουλή. Ποιοι θα είναι αυτοί που θα παραμείνουν, ποιοι θα έρθουν, αλλά και ποιοι θα φύγουν.

Νέος γενικός διευθυντής στη ΝΔ, η πρώτη αλλαγή
Ηδη τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την πρώτη αλλαγή σε νευραλγικό πόστο. Ορισε ως γενικό διευθυντή της ΝΔ - αρμόδιο και για τα οικονομικά του κόμματος - τον Νικόλαο Παπαθανάση, στη θέση του του Κώστα Τσιμάρα. Ο Νικόλαος Παπαθανάσης είναι μηχανολόγος μηχανικός στο επάγγελμα και χρημάτισε πρόεδρος της Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (ΣΤΑΣΥ), όπου τοποθετήθηκε το Νοέμβριο του 2012 επί συγκυβέρνησης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ.

Διαμορφώνεται η νέα ανθρωπογεωγραφία της ΝΔ
Οπως είναι αναμενόμενο η νέα ανθρωπογεωγραφία της ΝΔ θα σχηματιστεί από πρόσωπα της εμπιστοσύνης του νέου προέδρου του κόμματος. Ηδη τα ονόματα που ακούγονται πως θα αξιοποιηθούν είναι πολλά. 
Τα δύο πρώτα ονόματα είναι αυτά των Αδωνι Γεωργιάδη και Απόστολου Τζιτζικώστα -αρχικά συνυποψήφιοι και στη συνεχεία υποστηρικτές του- για τις θέσεις των αντιπροέδρων. Πάντως από την πλευρά του ο κ.Γεωργιάδης μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ είπε: «Δεν έχω κάνει καμία κουβέντα ακόμα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα δεχθώ όποια θέση μου προτείνει. Υποστήριξα από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε ο β΄γύρος τον Κυριάκο Μητσοτάκη χωρίς να κάνω κανένα πολιτικό παζάρι». 
Πάντως ο κ.Μητσοτάκης στην πρώτη του δήλωση ως πρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε κάλεσμα προς τους συνυποψηφίους του συμπεριλαμβανομένου και του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, οπότε δεν αποκλείεται να γίνει αντίστοιχη πρόταση και προς τον κ.Μεϊμαράκη, ο οποίος ωστόσο δεν αναμένεται να την αποδεχθεί.
Αγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τον Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος διετέλεσε μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ και τις υπηρεσίες του εξήραν όλες οι πλευρές.

Αλλαγές στους τομεάρχες της Κοινοβουλευτικές Ομάδες  
Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει προεκλογικά πως «σήμερα έχουμε τομεάρχες αλλά δεν έχουμε τομείς που να λειτουργούν αποτελεσματικά. Δεν υπάρχει θεσμοθετημένη διαβούλευση και δεν προετοιμάζουμε συλλογικά την αντιπολιτευτική μας δραστηριότητα. Ως βουλευτές μας λείπει ενίσχυση από τεχνοκράτες και εμπειρογνώμονες στην άσκηση του έργου μας. Αυτά αλλάζουν, ώστε οι τομείς και οι κοινοβουλευτικές ομάδες εργασίας να παράγουν πολιτική πρόταση συλλογικά». Η ΚΟ της ΝΔ αναμένεται να συνεδριάσει την Πέμπτη.

Τα ονόματα που ακούγονται για επικεφαλής σε θέσεις κλειδιά 
Επικεφαλής στο Γραφείο Τύπου της Ν.Δ. αναμένεται να αναλάβει ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης
Επικεφαλής στον τομέα της επικοινωνίας του κόμματος αναμένεται να αναλάβει ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, πρόεδρος της Νεολαίας του ΕΛΚ και επικεφαλής της καμπάνιας του κ. Μητσοτάκη στα «νέα μέσα». 
Ο πρώην βουλευτής και στέλεχος της ΝΔ Νίκος Γεωργιάδης αναμένεται αναλαμβάνει γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού. 
Επίσης, αναμένεται να αξιοποιηθεί ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος χθες υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του Στρατηγικού Σχεδιασμού προκειμένου να διευκολύνει τον νέο πρόεδρο της Ν.Δ.
Ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος από την πρώτη στιγμή ήταν στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη,  ακούγεται πως θα αναλάβει ρόλο γραμματέα, χωρίς να διευκρινίζεται εάν θα αφορά στην Κ.Ο. ή στο κόμμα.
Για τη θέση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του προέδρου του κόμματος ακούγεται το όνομα του πρώην υφυπουργού Μεταφορών Μιχάλη Μπεκίρη.

Παραμένει Γραμματέας ο Παπαμιμίκος έως το Συνέδριο
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε σήμερα με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο στο πλαίσιο της ενημέρωσής του νέο προέδρου για τρέχοντα θέματα του κόμματος. Στο τετ α τετ που είχαν αποφασίστηκε η παραμονή του κ.Παπαμιμίκου, έως τη διενέργεια του Τακτικού Συνεδρίου.

Σήμερα τα τετ α τετ Μητσοτάκη με Καραμανλή και Σαμαρά
Σήμερα θα συναντηθεί με τους πρώην προέδρους της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργούς ο νέος πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 12:30 με τον Κώστα Καραμανλή και στις 13:30 με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ θα συναντήσει τους πρώην πρωθυπουργούς στο γραφεία του στη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: