Συνέδριο Ν.Δ. στις 15 Απριλίου

Τη ριζική αναμόρφωση του τρόπου λειτουργίας της Νέας Δημοκρατίας, μέσα από την πλήρη αναθεώρηση του καταστατικού του κόμματος, βάζει ως στόχο ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης για το τακτικό συνέδριο του κόμματος, το οποίο μοιάζει να οριστικοποιείται για το τριήμερο 15-17 Απριλίου.


Στα γραφεία της Συγγρού έχουν ήδη ξεκινήσει οι πρώτες συσκέψεις για τη διοργάνωση του συνεδρίου (μετέχουν, μεταξύ άλλων, οι Μιχ. Μπεκίρης, Ανδ. Παπαμιμίκος, Λευτ. Αυγενάκης, Ν. Γεωργιάδης, Κ. Κόλλιας, Επ. Λεκέας, Β. Σπανάκης, Αθ. Νέζης, Κ. Κυρανάκης), ενώ τα σχέδια για τη νέα μορφή κόμματος είναι φιλόδοξα. Πρόθεση της νέας ηγετικής ομάδας δεν είναι να «ανοίξει» ιδεολογικά ζητήματα, αλλά να επιτύχει τη δημιουργία ενός φορέα που θα συζητά αποτελεσματικά και θα παράγει ιδεολογία. Στις καινοτομίες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, ο μετασχηματισμός των οργάνων ώστε να καταστούν πιο ευέλικτα και αποτελεσματικά, η υιοθέτηση νέων διαδικασιών λήψης αποφάσεων που, πλην συγκεκριμένων εξαιρέσεων, θα είναι δεσμευτικές για τον πρόεδρο του κόμματος, η πρόβλεψη συγκεκριμένων διαδικασιών χρηματοδότησης του κόμματος από τα μέλη και τους φίλους του, συγκεκριμένο πλαίσιο δικαιωμάτων-υποχρεώσεων, αλλά και αξιολόγησης του στελεχιακού δυναμικού μέχρι την κορυφή της κομματικής πυραμίδας, κ.ά. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανοίξουν, εκ νέου, οι κατάλογοι εγγραφής μελών της Ν.Δ. (σ.σ. μόνον μέσω διαδικτύου, πλέον), τα οποία και θα μπορούν να μετέχουν στην ανοικτή δημόσια διαβούλευση επί των καταστατικών αλλαγών που θα προηγηθεί του συνεδρίου, ενώ, αν και δεν έχουν οριστικοποιηθεί, αναμένεται να διοργανωθούν και προσυνέδρια στις περιφέρειες της χώρας.

Κρίσιμη παράμετρο ενόψει συνεδρίου, όπου και θα αποτυπωθούν οι νέες ισορροπίες μετά την επικράτηση του κ. Μητσοτάκη, αποτελούν οι εκλογές στις τοπικές και νομαρχιακές οργανώσεις και, κυρίως, οι κάλπες της ΟΝΝΕΔ, με ανοικτή διαδικασία, όπου δεν αποκλείεται να υπάρξει έντονη διελκυστίνδα για την εξασφάλιση των συσχετισμών στη νεολαία και, κατ’ επέκταση, στον κομματικό μηχανισμό.





Δεν υπάρχουν σχόλια: