Ομιλία Αντώνη Μπέζα στην Ηγουμενίτσα

«Όλοι οι συμπολίτες μας, όπου και αν ανήκουν, ότι και αν ψήφισαν στο παρελθόν, πρέπει να σκεφθούν, ότι η δική τους ψήφος είναι η κρίσιμη ψήφος που θα καθορίσει, ποιο θα είναι το πρώτο κόμμα, και επομένως να καθορίσει το μέλλον της Πατρίδας για πάντα» τόνισε στη χθεσινή του ομιλία στην Ηγουμενίτσα, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Αντώνης Μπέζας κλείνοντας την επίσημη προεκλογική εκστρατεία του κόμματος στη Θεσπρωτία.

Ο κ. Μπέζας τόνισε με έμφαση ότι «εδώ από την Ηγουμενίτσα, στέλνεται μήνυμα ευθύνης. Για την Ελλάδα που ονειρευόμαστε και τώρα τη χτίζουμε βήμα-βήμα. Για την Ελλάδα που χρωστάμε στα νέα παιδιά»! «Αρνηθείτε, όσους αρνούνται την αλήθεια. Αμφισβητείστε, όσους αμφισβητούν τη νοημοσύνη σας. Εμείς λέμε την αλήθεια, έχουμε εμείς εγγυόμαστε το αύριο της Θεσπρωτίας. Εμείς λέμε την αλήθεια, εμείς εγγυόμαστε το αύριο της πατρίδας μας» επεσήμανε ο κ. Μπέζας.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό «που προόδευσε κοινωνικά και οικονομικά στην Αλβανία και την Ελλάδα και ιδιαίτερα εδώ στη Θεσπρωτία». Ο κ. Μπέζας υπενθύμισε «το άνοιγμα του Τελωνείου Μαυρομματίου, τον οδικό άξονα Σαγιάδα- Κονίσπολη- Άγιοι Σαράντα, τη χορήγηση της ελληνικής υπηκοότητας, την υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων υπερήλικων, όπως επίσης και την πρόσφατη εξαγγελία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την επαναφορά της σύνταξης του ανασφάλιστου υπερήλικα».

Και στην ομιλία του στην Ηγουμενίτσα, ο κ. Μπέζας ανέδειξε τα κρίσιμα διλλήματα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και τόνισε:
«Αυτές οι εκλογές, είναι μια αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο κόσμους, τελείως διαφορετικούς. Δύο δρόμοι, ανοίγονται μπροστά μας την Κυριακή που έρχεται. Δύο κόσμοι στην Ελλάδα συγκρούονται. Η Ελλάδα της Ευρώπης που μπορούμε, και η Ελλάδα του κρατισμού και των ψεμάτων, που δεν αντέχουμε άλλο. Η Ελλάδα των επενδύσεων που δημιουργούν θέσεις εργασίας για τα νέα παιδιά, και η Ελλάδα των κρατικοποιήσεων, των κομματικών στρατών, των βολεμένων του χθες που πληγώνει όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα που βγαίνει από τα μνημόνια στην Ανάπτυξη, και η Ελλάδα που ξαναγυρίζει στα Μνημόνια, στην ύφεση και τη μιζέρια. Η Ελλάδα της ασφάλειας για όλους τους πολίτες και η Ελλάδα του φόβου από την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα. Η Ελλάδα που τη σέβονται και την υπολογίζουν όλοι και η Ελλάδα της απομόνωσης και των τριτοκοσμικών φαντασιώσεων».

Σχετικά με τη Θεσπρωτία και την Ήπειρο σήμερα, ο κ. Μπέζας υπογράμμισε ότι παρά το ασφυκτικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε τα τελευταία 2,5 χρόνια για το λαό και την οικονομία και τους περιορισμένους πόρους, μετεξελίσσονται σε μια σύγχρονη Περιφέρεια και έναν σύγχρονο νομό που αναδεικνύουν τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα στον τουρισμό, το περιβάλλον, τις μεταφορές, τον αγροτικό τομέα.
Μιλώντας για τα έργα στη Θεσπρωτία ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να προχωρήσουν οι εργασίες στη Β΄ και τη Γ΄ Φάση του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Και τα καταφέραμε!!! Το έργο του νέου Λιμένα της Ηγουμενίτσας, μαζί με την αναβάθμιση του οδικού άξονα Καρτέρι – Πάργα που ολοκληρώθηκε, ήταν τα μόνα μεγάλα έργα με δημόσιους πόρους που εκτελούνταν στην Ήπειρο το τελευταίο διάστημα. Προετοιμάζουμε επίσης, μπορούμε να διεκδικήσουμε και να προχωρήσουμε, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τους Δήμους, και άλλες σημαντικές παρεμβάσεις, όπως η αποχέτευση και η επεξεργασία λυμάτων των Συβότων, της Πλαταριάς και της Πέρδικας –απαραίτητο έργο για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος- ή η συνέχιση της αναβάθμισης του άξονα Καρτέρι –Πλαταριά».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μπέζας ζήτησε από τους Θεσπρωτούς «ισχυρή εντολή». «Μακάρι να υπήρχε ένας Μέγας Αλέξανδρος, να κόψει τον Γόρδιο Δεσμό της πατρίδας μας. Δεν υπάρχει όμως, γι’ αυτό και η ΝΔ χρειάζεται ισχυρή εντολή. Όσο πιο δυνατή είναι η ΝΔ, τόσο καλύτερα για τη χώρα και το μέλλον της. Όσο πιο δυνατή είναι η ΝΔ, τόσο λιγότερο κινδυνεύει η ευρωπαϊκή πορεία και προοπτική της πατρίδας μας» τόνισε.
«Καμία ψήφος να μην χαθεί. Καμία ψήφος να μη χαριστεί, σαν ψήφος διαμαρτυρίας σε μικρά κόμματα, σαν ψήφος διαμαρτυρίας στα «άκρα». Αυτές οι εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες στην ιστορία του τόπου. Όλοι όσοι δεν θέλουν να δουν την Ελλάδα να γίνεται συντρίμμια πρέπει να συστρατευθούν».



Δεν υπάρχουν σχόλια: