Δωρεά ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από την Αρετή Ντρίτσου στο Γενικό Νοσοκομείο- Κ.Υ. Φιλιατών

Στη μνήμη του Φίλιππου Ντρίτσου
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της δωρεάς στη μνήμη του Φίλιππου Ντρίτσου από το Παλαιοχώρι Φιλιατών. Εντός των επόμενων δύο εβδομάδων αναμένεται η παράδοση στο ΓΝ Φιλιατών συγχρόνου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού . Συγκεκριμένα :

1. Σύστημα διουρηθρικής αφαίρεσης (εξάχνωσης) προστάτου αδένος με χρήση υποαλατούχου διαλύματος ( σύστημα TURis), συνοδευόμενο από πλήρες διπολικό ρεζεκτοσκόπιο . Το εν λόγω μηχάνημα είναι το μοναδικό που θα τεθεί σε λειτουργία στην ΒΔ Ελλάδα το οποίο εξασφαλίζει αναίμακτη χειρουργική επέμβαση , λιγότερες ημέρες νοσηλείας για τον ασθενή καθώς λιγότερο κόστος για τα ασφαλιστικά ταμεία.
2. Ενδοσκοπική κάψουλα διερεύνησης παθήσεων λεπτού εντέρου με σύστημα καταγραφής δεδομένων. Η εξέταση αυτή συμβάλλει στη διάγνωση και αντιμετώπιση αδιευκρίνιστων αναιμιών, διαρροϊκών παθήσεων και του χρόνιου κοιλιακού άλγους.
3. Προμήθεια συστήματος ψηφιακής υπολογιστικής ακτινογραφίας CR πολλαπλής σάρωσης. Το σύστημα θα δώσει τη δυνατότητα ψηφιοποίησης των ακτινογραφιών και μαστογραφιών με δυνατότητα επεξεργασίας των εικόνων σε υπολογιστή. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ακτινοδιαγνωστικού εργαστηρίου του Νοσοκομείου μας και κατεπέκταση της ευρύτερης περιοχής.
4. Hλεκτρικό ορθοπεδικό πριόνι, συνοδευόμενο από τον φορτιστή μπαταρίας του. Το πριόνι αυτό θα βελτιώσει κατά πολύ το έργο των Ορθοπεδικών κατά την εκτέλεση των χειρουργείων τους.
Τα αναφερόμενα μηχανήματα θα συμβάλλουν στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας που θα προσφέρει το ΓΝ Φιλιατών. Το Διοικητικό συμβούλιο και εγώ προσωπικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κα Αρέτη Ντρίτσου για την ουσιαστική συμβολή της καθώς και για την άριστη συνεργασία με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την ταχύτατη ανταπόκριση της, στην προμήθεια του ανωτέρω εξοπλισμού .


ΕΚ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: