Αντώνης Μπέζας: «Προχωρούμε, με απόφαση ευθύνης. Για την Ελλάδα.»

«Στις 25 Ιανουαρίου, θα αποφασίσουμε για το ποια Ελλάδα θέλουμε, για το πως θα σταθούμε πάλι στα πόδια μας, πως θα δημιουργήσουμε πάλι τις δουλειές που χρειάζονται τα παιδιά μας, πως θα ξανά νιώσουμε περήφανοι ως Έλληνες» τόνισε σε χθεσινή του ομιλία στην Παραμυθιά, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και υποψήφιος Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Αντώνης Μπέζας.
Ο κ. Μπέζας, αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου επεσήμανε:

«Στις 25 Ιανουαρίου, η Ελλάδα θα αναμετρηθεί με τον καλύτερο και με το χειρότερο εαυτό της. Θα διαλέξει, αν θέλει να προχωρήσει μπροστά, να γίνει μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα μέσα στη Ευρώπη και να επιστρέψει στην κανονικότητα, ή αν θα ξαναγυρίσει πίσω στην κρίση, στον κρατισμό και στην απατηλή ανάπτυξη με δανεικά, που δεν θα μπορεί να αποπληρώσει.
Θα διαλέξει, αν θέλει να έχει ισχυρές στρατηγικές συμμαχίες και ασφάλεια για τους πολίτες της ή θα ξαναγυρίσει στην απομόνωση και την ανοχή προς τους παράνομους και τους εγκληματίες. Θα διαλέξει ανάμεσα στο χθες του λαϊκισμού ή στο μέλλον της αλήθειας και της ευθύνης.
Στις 25 Ιανουαρίου, δεν θα αποφασίσουμε για το παρελθόν. Δεν θα αποφασίσουμε για κόμματα και παρατάξεις. Θα αποφασίσουμε για το ποια Ελλάδα θέλουμε. Πως θα σταθούμε πάλι στα πόδια μας, πως θα δημιουργήσουμε πάλι τις δουλειές που χρειάζονται τα παιδιά μας, πως θα ξανά νιώσουμε περήφανοι ως Έλληνες.
Για αυτό, τούτες οι εκλογές είναι τόσο σημαντικές και κρίσιμες. Για αυτό δεν πρέπει να τις μετράμε και να τις ζυγίζουμε, με τα κριτήρια, με τα μέτρα και τα σταθμά άλλων εποχών. Τώρα, είναι η ώρα των ξεκάθαρων επιλογών. Η ώρα της μεγάλης απόφασης για το μέλλον της πατρίδας.
Και το μέλλον απαιτεί μια κυβέρνηση που να κρατάει σταθερό τιμόνι στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Το μέλλον της χώρας και το μέλλον της Θεσπρωτίας, απαιτεί ανθρώπους υπεύθυνους και όχι αναρριχητές της εξουσίας, απαιτεί ανθρώπους που με ευθύνη, εμπειρία και γνώση θα μπορούν να σταθούν όρθιοι και όχι επιφανειακούς και ψεύτικους, απαιτεί ανθρώπους με αξιοπρέπεια και όχι κάλπικους λαϊκιστές του παρελθόντος».

Ο κ. Μπέζας άσκησε δριμύτατη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τις τελευταίες μέρες της τωρινής προεκλογικής περιόδου, όπως και το 2012, δίνει ξανά ψεύτικες και άκριτες υποσχέσεις:
«Η αλήθεια είναι, ότι ακόμη και ένα μικρό μόνο μέρος απ’ όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ αν προσπαθούσαν να εφαρμόσουν, θα οδηγούσαν την Ελλάδα σε νέα κρίση και οριστική χρεοκοπία. Και τότε οι θυσίες αυτών των δυόμιση ετών, θα πήγαιναν χαμένες, τώρα που αρχίζουν να πιάνουν τόπο.
Θα χαθούν συνολικά τα χρήματα της ΚΑΠ –της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής- που παίρνει ο έλληνας αγρότης, και όχι αυτά τα τεχνικά προβλήματα που υπάρχουν τώρα! Διότι δεν υπάρχει περίπτωση, εμείς να αμφισβητούμε το χρέος και τους τόκους, και εκείνοι να εξακολουθούν να πληρώνουν τις επιδοτήσεις μας.
Θα χαθούν τα χρήματα από το νέο ΕΣΠΑ! Διότι δεν είναι δυνατόν να συγκρουστούμε μαζί τους, και εκείνοι να εξακολουθούν να δίνουν χρήματα από τα κοινοτικά κονδύλια για έργα και δράσεις στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας.
Θα χαθεί η ενίσχυση ρευστότητας που δίνει η ΕΚΤ στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και την πραγματική οικονομία, αλλά και η πρόσθετη ενίσχυση ρευστότητας που δίνει η ΕΚΤ στις χώρες της ευρωζώνης μετά το Μάρτιο! Διότι δεν είναι δυνατόν να αμφισβητούμε τους κοινοτικούς κανόνες του ευρώ, και εκείνοι να εξακολουθούν να στηρίζουν τη χώρα μας μέσα από τους ίδιους αυτούς κανόνες .
Αυτή είναι η αλήθεια! Και αυτή την αλήθεια οφείλουμε, να την πούμε κατάματα. Αυτή είναι η αλήθεια! Και γι’ αυτή την αλήθεια οφείλουμε να προειδοποιήσουμε, διαφορετικά θα είμαστε υπόλογοι απέναντι στην ιστορία και τους πολίτες που μας εμπιστεύονται».
Αναφερόμενος εκτενώς στο Αναπτυξιακό Σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας ως το 2012 και τα οφέλη της Θεσπρωτίας από αυτό, σημείωσε:
«Πριν από λίγες ημέρες η Νέα Δημοκρατία παρουσίασε το αναπτυξιακό της σχέδιο για τα επόμενα χρόνια ως το 2021. Αναπτυξιακό σχέδιο που στηρίζεται σε πολύ συγκεκριμένους στρατηγικούς τομείς και που δημιουργεί ένα νέο παραγωγικό πρότυπο για την πατρίδα μας.
Οι περισσότεροι από αυτούς τους τομείς, όπως ο τουρισμός, η ενέργεια, το διαμετακομιστικό εμπόριο, οι μεταφορές, η ναυτιλία με λιμενικές εγκαταστάσεις και η αγροτική ανάπτυξη, είναι τομείς που υπάρχουν εδώ στη Θεσπρωτία και έχουν ιδιαίτερα μεγάλη προοπτική.
Το γεγονός αυτό, παρά το ασφυκτικό περιβάλλον τα τελευταία δυόμιση χρόνια για το λαό και την οικονομία, μας γεμίζει με αισιοδοξία και ελπίδα για καλύτερες μέρες στον τόπο μας. Ήδη εργαζόμαστε συστηματικά, προς την κατεύθυνση αυτή.
Στόχοι μας, ενδεικτικά αναφέρω, είναι, η ανακατασκευή και βελτίωση της υπόλοιπης παραθαλάσσιας εθνικής οδού Πρέβεζας- Ηγουμενίτσας, η οδική σύνδεση της Εγνατίας Οδού στον κόμβο Νεοχωρίου με τον Μεσοπόταμο Πρέβεζας, η λειτουργία Εμπορευματικού Κέντρου ως ιδιωτικής επένδυσης σε συνεργασία με τον ΟΛΗΓ, ο βιολογικός καθαρισμός της Παραμυθιάς, ισοπεδώσεις στον κάμπο της Παραμυθιάς και έργα για τον εξορθολογισμό του κόστους άρδευσης, αγροτική οδοποιία και εξηλεκτρισμοί, έργα βελτίωσης του υπάρχοντος οδικού δικτύου αλλά και νέα έργα, όπως η σύνδεση Ελευθεροχώρι –Σούλι.
Και όλα αυτά θα προστεθούν, σε μια σειρά από άλλα, που έχουν υλοποιηθεί στο παρελθόν, όπως η λειτουργία του παραρτήματος του ΕΚΑΒ στην Παραμυθιά, η λειτουργία του φορολογικού ΚΕΠ, το νέο Σχολικό Κέντρο Παραμυθιάς, η είσοδος- έξοδος στο Ελευθεροχώρι, η γέφυρα της Γλυκής».
Ο κ. Μπέζας, επισήμανε πως δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθος επιλογές στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Τώρα περισσότερο από ποτέ, υπογράμμισε, κρατάμε στα χέρια μας τη μοίρα του τόπου μας. «Η ψήφος μας, πρέπει να εκφράζει λογική και όχι θυμό και οργή. Η ψήφος μας, πρέπει να εκφράζει ελπίδα και αισιοδοξία, και όχι απόγνωση και άρνηση. Πριν από δυόμιση χρόνια, ο ελληνικός λαός μας ψήφισε για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, την ύφεση και τα μνημόνια, και να την κρατήσουμε ζωντανή μέσα στην Ευρώπη και την ευρωζώνη».
«Αναλάβαμε μέσα σε ένα πραγματικό χάος» τόνισε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μπέζας. «Αναλάβαμε τη στιγμή που ολόκληρος ο κόσμος προεξοφλούσε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη. Ελάχιστοι πίστευαν τότε ότι θα τα καταφέρουμε. Εμείς, ως βουλευτές και μέλη της Κυβέρνησης, ψηφίζοντας και εφαρμόζοντας νόμους δύσκολους, σηκώσαμε ένα τεράστιο βάρος επάνω μας, ένα τεράστιο πολιτικό κόστος, που οι άλλοι απέξω δεν το υπέστησαν. Έπρεπε όμως να το κάνουμε, γιατί αυτή ήταν η ευθύνη μας απέναντι στην πατρίδα και η ιστορία θα μας δικαιώσει!!!
Η χώρα ταλαιπωρήθηκε πολύ, αλλά τα χειρότερα τα απέφυγε. Μαζί τα αποφύγαμε. Τώρα όμως, πρέπει να μην επιτρέψουμε στη χώρα μας να πέσει θύμα, για δεύτερη φορά μέσα σε μια πενταετία, των κάλπικων υποσχέσεων, θύμα του λαϊκισμού, θύμα της δημαγωγίας. Σήμερα εδώ από την Παραμυθιά, προχωρούμε, με απόφαση ευθύνης. Για την Ελλάδα που μέχρι χθες ούτε καν τολμούσαμε να ονειρευτούμε. Και τώρα τη χτίζουμε βήμα-βήμα. Για την Ελλάδα που χρωστάμε στα νέα παιδιά!
Λέμε την αλήθεια, εγγυόμαστε το αύριο της Θεσπρωτίας!!!»






Δεν υπάρχουν σχόλια: