ΔΩΔΩΝΗ και S.I. Foods : Υπογραφή συμφωνίας με τον Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων για την απόκτηση του 23,77% της ΔΩΔΩΝΗ

Στις 12 Νοεμβρίου στα Ιωάννινα, η Αγροτική Βιομηχανία Γάλακτος Ηπείρου ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. και ο πλειοψηφών μέτοχος της, S.I. Foods Ltd, υπέγραψαν συμφωνία με τον Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων – Ένωση Αγροτών (πρώην ΕΑΣ Ιωαννίνων) για τη μεταβίβαση συνολικά 965.166 μετοχών στην Εταιρεία, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 23,77 %.
Μετά την ολοκλήρωση των ενεργειών, ο Γενικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων – Ένωση Αγροτών θα παραμείνει μέτοχος της Εταιρίας με ποσοστό 1%.

Οι συναλλαγές, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα επιτρέψουν στον Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων – Ένωση Αγροτών την εξυγίανση του, ενώ παράλληλα, στην S.I. Foods δίνεται η δυνατότητα να αυξήσει το ιδιοκτησιακό της ποσοστό.
Η συμφωνία αυτή, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη και σηματοδοτεί τη διαρκή εμπιστοσύνη και αφοσίωση του βασικού μετόχου της ΔΩΔΩΝΗ στην ανάπτυξη της εταιρείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Η συμβολή της πρώην ΕΑΣ Ιωαννίνων στην ανάπτυξη της ΔΩΔΩΝΗ και ανάδειξη της σε ηγέτιδα εταιρεία στον κλάδο των γαλακτοκομικών ήταν καθοριστική όλα αυτά τα χρόνια. Ειδικότερα κατά το διάστημα των δύο τελευταίων χρόνων, η συνεργασία ήταν εποικοδομητική, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, με μοναδικό στόχο την επιτυχία της ΔΩΔΩΝΗ και την υποστήριξη των χιλιάδων παραγωγών της. Η συνεργασία αυτή θα συνεχίσει τη πορεία της και στο μέλλον με τον Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων – Ένωση Αγροτών να παραμένει μέτοχος στη ΔΩΔΩΝΗ.
Η σχέση μεταξύ των 5.000, και άνω, παραγωγών και της ΔΩΔΩΝΗ είναι μια σχέση μακροχρόνια και άρρηκτη, με απώτερο στόχο τη συνέχιση και ανάπτυξη της γαλακτοκομίας στην περιοχή μας, την Ήπειρο. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η υιοθέτηση εκ μέρους της ΔΩΔΩΝΗ πολυάριθμων πρωτοβουλιών με στόχο τη στήριξη των παραγωγών, συμπεριλαμβανομένης της παροχής συμβουλών σε θέματα αποτελεσματικότερης εκτροφής, εξεύρεση λύσεων για την προμήθεια ζωοτροφών και συμβάσεων συμβολαιακής κτηνοτροφίας.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη προηγούμενη γαλακτοκομική περίοδο (μέχρι και τον Ιούλιο 2014), η ΔΩΔΩΝΗ διασφάλισε τη πλήρη εξόφληση της εισκόμισης γάλακτος έχοντας καταβάλλει με συνέπεια μηνιαίες πληρωμές καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, και έχοντας ήδη πραγματοποιήσει προκαταβολές προς τους συνεργαζόμενους παραγωγούς, που υπερβαίνουν το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ και αφορούν τη νέα γαλακτοκομική περίοδο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: