Εκδήλωση για την Αυτοδιοικητική ιστορία του Δήμου Φιλιατών

Εκδήλωση για την ¨Αυτοδιοικητική ιστορία του Δήμου Φιλιατών¨, έγινε στην αίθουσα τελετών του Δήμου Φιλιατών το Σάββατο 15 Νοέμβρη. με τη συνεργασία του Δήμου Φιλιατών του Κέντρου Ιστορικών Μελετών Θεσπρωτίας, και της ΚΙΝΗΣΗΣ ¨Διάλογος με τους Θεσπρωτούς Ομογενείς και Μετανάστες¨.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Σπύρος Παππάς, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Έξαρχος, Ουρανία Παππά, Θωμάς Γκίκας, ο τέως Δήμαρχος κ. Μηνάς Παππάς και πολίτες.
Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Άλκης Φάτσιος- νομικός & αντιπρόεδρος του ΚΙΜΕΘΕ και χαιρέτησε ο Δήμαρχος κ. Σ. Παππάς, όπως και ο κ. Δημήτριος Ζώης και ο κ. Κυπριανός.
Μετά από τους χαιρετισμούς πήρε το λόγο ο συγγραφέας κ. Χρήστου και αναφέρθηκε στις ουσιαστικές αλλαγές των αυτοδιοικητικών πραγμάτων της περιοχής των Φιλιατών- αντλώντας στοιχεία από το βιβλίο του και παρουσιάζοντας τα με ωραίο τρόπο και με την βοήθεια διαφανειών, χάρτες κλπ. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Ηγούμενος κ. Μεθόδιος και αναφέρθηκε στις θρησκευτικές αλλαγές από τις οποίες έχει περάσει η περιοχή της Θεσπρωτίας στα βάθη των αιώνων. Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ερωτήσεις των παριστάμενων πολλές από τις οποίες ήταν οικοδομητικές.

Φωτογραφία και πληροφορίες από «Τα ΝΕΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ»

2 σχόλια:

ΦΙΛΙΑΤΑΙΟΣ είπε...

Τρεις φορείς διοργάνωσαν την εκδήλωση και μαζεύτηκαν γύρω στα είκοσι άτομα μόνο. Τα περισσότερα συνοδοί των ομιλητών. Η παρεούλα του ΚΙΜΕΘΕ επιμένει να ξεφτιλίζεται. Η φωτογραφία το λέει όλα. -Ο κόσμος τους έχει γυρίσει την πλάτη. Τους έχει απορρίψει ως πολιτιστικούς φορείς! Δεν το βλέπουν; Κάνουν εκδηλώσεις και τις παρακολουθούν μόνοι τους. Στην συγκεκριμένη εκδήλωση ούτε ένας εκπαιδευτικός. –Όταν μάλιστα το Φιλιάτι διαθέτει αξιολογότατους δραστήριους εκπαιδευτικούς τους οποίους δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει ότι αδιαφορούν για τον πολιτισμό…

Ανώνυμος είπε...

Το Φιλιάτι διαθέτει σημαντικό Πολιτιστικό Σύλλογο με μεγάλη παράδοση, και δεκάδες ενεργά μέλη με ευαισθησίες και πολιτιστικές ανησυχίες. Ούτε ένας στην εκδήλωση! Τυχαίο;