Ενδιαφέρον Αντ. Μπέζα για τους υπερήλικες Β/Ηπειρώτες

Τρόπους για να μην αφεθούν στην τύχη τους οι υπερήλικες Βορειοηπειρώτες, μετά την κατάργηση του βοηθήματος, ψάχνει το Υπουργείο Εργασίας και στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται οι παροχές υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης που παρέχονται στους ίδιους και τα προστατευόμενα μέλη, από τον ΕΟ¬ΠΥΥ μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2015.

Χθες ο Θεσπρωτός Υφυπουργός Εργασίας Αντώνης Μπέζας, παρουσία υπηρεσιακών στελεχών του Υπουργείου, συναντήθηκε με εκπροσώπους Βορειοηπειρωτικών οργανώσεων και τους ενημέρωσε ότι μέχρι 28.2.2015 στα προστατευόμενα μέλη αποβιώσαντος ανασφάλιστου υπερήλικα (επιζώντες σύζυγοι – τέκνα), θα παρέχεται υγειονομική και φαρμακευτική περίθαλψη με τους ίδιους όρους που παρέχεται στους ασφαλισμένους του ΟΓΑ. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται προσπάθειες ώστε αυτή η παροχή να εξασφαλιστεί για περισσότερο χρονικό διάστημα.
«Με τη συγκεκριμένη παρέμβαση καλύπτεται το ερμηνευτικό κενό που υπήρχε και εξυπηρετούνται προστατευόμενα μέλη οικογενειών που έχουν ανάγκη», ανέφερε ο κ. Μπέζας.
Για το εγγυημένο εισόδημα
Ακόμη ο Υφυπουργός τους ενημέρωσε και για τη πιλοτική εφαρμογή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, πρόγραμμα στο οποίο μπορούν να ενταχθούν και ανασφάλιστοι Βορειοηπειρώτες υπερήλικες άνω των 67 ετών, εφόσον πληρούν τα σχετικά κριτήρια, διευκρινίζοντας παράλληλα ότι αυτή η δυνατότητα προβλέφθηκε επειδή αποτελούν την πιο ευάλωτη κοινωνική ομάδα που έχει ανάγκη προστασίας.
Όσον αφορά τα κριτήρια θα πρέπει οι υπερήλικες να μην έχουν καταθέσεις διπλάσιες από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ενός έτους. Αλλά και όσοι λαμβάνουν κάποια σύνταξη στην Αλβανία, θα δικαιούνται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, αφαιρούμενου του ποσού της σύνταξης.





Δεν υπάρχουν σχόλια: