Γέφυρες με Ιταλία για τον τουρισμό

Στην περιοχή των Ιωαννίνων 15 Ιταλοί tour operators για να προτείνουν προορισμούς και πέρα από τα παράλια της Ηπείρου
Μία πρώτη ουσιαστική και όχι τυπική προσέγγιση με τουριστικούς πράκτορες από την Ιταλία, επιχειρεί η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων στο πλαίσιο των ενεργειών της για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της ΠΕ Ιωαννίνων σε πρώτη φάση.
Έτσι, τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται στην περιοχή των Ιωαννίνων και επισκέπτονται τα τουριστικά αξιοθέατα, 15 tour operators από την γειτονική χώρα, καθώς και δημοσιογράφοι μέσων ενημέρωσης και περιοδικών
τουριστικού περιεχομένου. Οι επισκέψεις τους έγιναν στα Τζουμέρκα, το Μέτσοβο, το Ζαγόρι και φυσικά στην πόλη των Ιωαννίνων, ενώ το βράδυ της Τετάρτης συναντήθηκαν με την Ένωση Ξενοδόχων στο Epirus Pallace,
όπου όπως εξήγησε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Ένωσης
Γ. Τάσσιος έγινε μία πλήρης παρουσίαση των τουριστικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.
Στάθηκε ιδιαίτερα βέβαια στο ότι η προσπάθεια αυτή είναι διαφορετική ως προς το περιεχόμενο και τον τρόπο προσέγγισης, καθώς απευθύνεται μεν στους Ιταλούς, πλην όμως αυτοί, έχουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα να επισκεφθούν τις περιοχές που τους προτείνονται αντί να παίρνουν στα χέρια τους κάποια τουριστικά φυλλάδια ή ένα βιντεοσκοπημένο υλικό.
«Οι Ιταλοί έρχονται στα νησιά του Ιονίου και στις παραλίες του και εάν καταφέρουμε να τους τραβήξουμε προς τον ορεινό όγκο, θα έχουμε μεγάλο όφελος», τόνισε ο κ. Τάσσιος.
Ενθουσιασμένοι
με τα Τζουμέρκα
Την Τετάρτη, η ομάδα των Ιταλών tour operators επισκέφθηκε την περιοχή των Τζουμέρκων και έμειναν ενθουσιασμένοι από την παρθένα φύση και το μοναδικό ανάγλυφο της περιοχής, όπως εξήγησε ο δήμαρχος Βορ. Τζουμέρκων Γ. Σεντελές.
«Μας ενδιαφέρουν πάρα πολύ τέτοιες επισκέψεις, με αντίστοιχο περιεχόμενο γιατί αναδεικνύεται ο τόπος μας και οι ομορφιές του.
Πρόκειται για μία σημαντική προσπάθεια την οποία στηρίζουμε με κάθε μέσο, γιατί προσδοκούμε πολλά οφέλη από την υλοποίησή της.
Οι Ιταλοί πράκτορες έφτασαν μέχρι τη Μονή Κηπίνας και μας εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για όσα πρόλαβαν να δουν και να επισκεφτούν στην περιοχή μας», τόνισε ο κ. Σεντελές.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ από την Ελευθερία


Δεν υπάρχουν σχόλια: