Λυματολάσπη κι απόβλητα στον Καλαμά Καταγγελία στη Βουλή

Χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση για τα αίτια που προκάλεσαν την ρύπανση στον Καλαμά, στην περιοχή της Κληματιάς, ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, προχώρησε σε μία σοβαρή καταγγελία από το βήμα της Βουλής.
Ο κ. Αμυράς έκανε λόγο για μεγάλες ποσότητες λυματολάσπης και αποβλήτων που κατέληξαν στο ποτάμι θέτοντας σε κίνδυνο την παραγωγή αλλά και τον βιότοπο του Καλαμά.

Μάλιστα προσδιόρισε ως πηγή ρύπανσης την ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, σημειώνοντας ότι λυματολάσπη και απόβλητα από κει κατέληξαν στην τάφρο Λαψίστας.
Ο κ. Αμυράς ζήτησε την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης και την κινητοποίηση όλων των Ηπειρωτών βουλευτών ενώ επίσης παρουσίασε την καταγγελία της Κινησής «Καθαρός Καλαμάς».
Τέλος ο Γιώργος Αμυράς τόνισε απευθυνόμενος στον παρόντα υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ότι δεν αρκεί να ψηφίζουμε νόμους για την προώθηση και την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής αλλά θα πρέπει να λάβουμε άμεσα μέτρα για την προστασία του Καλαμά και των άλλων αγροτικών ποταμών και τοπικών οικοσυστημάτων της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: