Συνέντευξη Σπύρου Ριζόπουλου – Όσα είπε για την Ήπειρο [βίντεο]

Για όλους και για όλα μίλησε στην πρώτη συνέντευξη του Σπύρος Ριζόπουλος στο Vima Τηλεόραση, καλεσμένος του δημοσιογράφου Παναγιώτη Μπούρχα.
Η συζήτηση ξεκίνησε με αναφορά σε κεντρικά πολιτικά ζητήματα, όπως το ταξίδι Τσίπρα στις ΗΠΑ, καθώς και για την πιθανότητα εκλογών. «Tα F16 ήταν μια πολύ ακριβή συγγνώμη για τα όσα ειπώθηκαν προεκλογικά» σημείωσε με νόημα ο κ. Ριζόπουλος ενώ τόνισε πως «θα πειστώ οτι υπάρχει μια πραγματική διακρατική συνεργασία αν στην επόμενη ΔΕΘ όπου τιμώμενη χώρα μετά την Κίνα είναι οι ΗΠΑ, δω την επικεφαλής της Fed να έρχεται στη Θεσσαλονίκη μαζί με εκπροσώπους από αμερικανικά funds».


Όπως ήταν αναμενόμενο το κέντρο βάρους της συνέντευξης γρήγορα μεταφέρθηκε στην Ήπειρο, με τον Σπύρο Ριζόπουλο να παρουσιάζει το όραμά του για την ανάπτυξη της περιοχής. Μάλιστα δεν δίστασε να καυτηριάσει συγκεντρωτικές συμπεριφορές του Αλέκου Καχριμάνη.

«Είμαι επαγγελματίας της πολιτικής, χωρίς να είμαι επαγγελματίας πολιτικός» διευκρίνισε ο κ. Ριζόπουλος και συνέχισε «Πιστεύω στην ιδιωτική πρωτοβουλία, στην έννοια της επιλογής, στην αξιοκρατία, στην αριστεία, στη ραχοκοκαλιά των μικρομεσαίων και στην ανάπτυξη» ενώ έδειξε οτι δεν εντάσσεται στις παραδοσιακές κομματικές γραμμές.
«Άλλο πράγμα είναι να είσαι υποψήφιος βουλευτής που οφείλεις να εντάσσεσαι στο πλαίσιο μιας οργανωμένης ταυτότητας- κάτι που δεν με αφορά- και άλλο η συλλογική προσπάθεια πολιτών με συγκεκριμένες ιδεολογικές αναφορές για τη διαμόρφωση ενός προγράμματος…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ριζόπουλος δήλωσε ξεκάθαρα ότι ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου και ξεκαθάρισε ως δομικά στοιχεία της πολιτικής του αντίληψης την εξωστρέφεια και την αξιοκρατία μακριά από πελατειακές σχέσεις, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά πως και η Ήπειρος χρειάζεται τη δική της «Συμφωνία Αλήθειας» με έναν Περιφερειάρχη που θα συνομιλεί ως ισότιμος εταίρος στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Αθήνας.
«Που είναι η αποτελεσματικότητα του κ. Καχριμάνη» διερωτήθηκε o κ. Ριζόπουλος, σημειώνοντας πως εδώ και δεκαετίες η Περιφέρεια Ηπείρου είναι η τελευταία σε όλους τους δείκτες εξωστρέφειας, τουρισμού και εξαγωγών. «Το γεγονός ότι το γραφείο του κ. Καχριμάνη έχει μετατραπεί σε ένα κινητό ΚΕΠ, αυτό είναι γραφείο Περιφερειάρχη; Με υπηρεσίες που δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, με δημάρχους που υπάρχει ένα απίστευτο “δούναι και λαβείν” και για να μπορέσουν να κάνουν τη δουλειά τους θα πρέπει να προσκυνήσουν σε ένα απερίγραπτο αλιβερίσι με έναν άνθρωπο που έχει αποφασίσει να συμπεριφέρεται σαν φύλαρχος;

Απαντώντας σε ερώτηση του κ. Μπούρχα αναφορικά με το προφίλ του σε σχέση με αυτό του Αλέκου Καχριμάνη, ο κ. Ριζόπουλος σημείωσε πως τυχόν debate μεταξύ τους θα ήταν η μεγαλύτερη «σούπα» του αιώνα. «Ο κ. Καχριμάνης και εγώ δεν έχουμε κανένα απολύτως κοινό στοιχείο. Ο ένας είναι αχλάδι και ο άλλος είναι αεροπλάνο» είπε ο κ. Ριζόπουλος σημειώνοντας ωστόσο πως η επιλογή ανήκει στους Ηπειρώτες.
Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Σπύρου Ριζόπουλου στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Μπούρχα εδώ:



Δεν υπάρχουν σχόλια: