Περίμεναν την χερσαία ζώνη αλλά ο Υπουργός έφερε τα σχέδια!

Περίμεναν την απόδοση της χερσαίας ζώνης, αλλά ο Υπουργός... παρέδωσε μόνο τα σχέδια... Αυτό συνέβη στην Ηγουμενίτσα, την οποία επισκέφθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής. Μία επίσκεψη που είχε διαφημιστεί αρκετά τις τελευταίες ημέρες, καθώς διέρρεε ότι ο Υπουργός θα ανακοινώσει την οριστική παραχώρηση της χερσαίας ζώνης στο Δήμο.

Όμως ο κ. Κουρουμπλής, παρέδωσε στον δήμαρχο τα τοπογραφικά διαγράμματα από την έκταση 360 στρεμμάτων που ανήκει στον ΟΛΗΓ. Η χερσαία ζώνη καλύπτει την περιοχή από το τελωνείο μέχρι τις παραλίες στο Δρέπανο και το Μακρυγιάλι. Εξαίρεση θα αποτελέσει το τμήμα κοντά στα γήπεδα του τένις, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί μαρίνα καθώς η ζώνη της Πλαταριάς, όπου σήμερα λειτουργεί αλιευτικό καταφύγιο και η προοπτική είναι να μετατραπεί σε τουριστικό.
Η διαδικασία παραχώρησης σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Υπουργός, θα ολοκληρωθεί το φθινόπωρο.
Ο Δήμος, ο οποίος παρέλαβε τα σχέδια, θα τα παρουσιάσει στο αμέσως επόμενο διάστημα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο κ. Κουρουμπλής είχε διαδοχικές συναντήσεις με τη Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος, το Κεντρικό Λιμεναρχείο και το Δήμαρχο της πόλης, συνοδευόμενος από το Γενικό Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστο Λαμπρίδη, τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. κ. Σταμάτιο Ράπτη και το βουλευτή Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριο Κάτση.
Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στα έργα που εκτελούνται στο λιμάνι, σημειώνοντας ότι παρά την καθυστέρηση, θα αποπερατωθούν, ενώ σημείωσε ότι στις προθέσεις της Κυβέρνησης δεν είναι η ιδιωτικοποίησή τους αλλά η αξιοποίηση των προοπτικών που έχουν.

epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια: