Ανοικτή επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας

Από την Διευθύντρια της Ακτινοδιαγνωστικής του Νοσοκομείου Φιλιατών
Κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ,
Εκφράζω την οργή και την αγανάκτησή μου για την απόφαση του Διοικητή του Γ.Ν. Φιλιατών κ. Σ. Δερδεμέζη, με την συνδρομή του νυν Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας κ Αθ. Μποροδήμου, η οποία με υποβιβάζει σε προσωρινή προϊστάμενη του Ακτινοδιαγνωστικού τμήματος, αναιρώντας απόφαση της προηγούμενης Διοίκησης και αγνοώντας την κείμενη νομοθεσία.


Υποστηρίζω ότι:

1. Η απόφαση αυτή είναι πρωτοφανής για τα ελληνικά νοσοκομειακά χρονικά και προσβάλλει βάναυσα τους δημοκρατικούς θεσμούς και παραδόσεις της σύγχρονης ελληνικής Πολιτείας. Αποτελεί εκδήλωση ακραίου αυταρχισμού, εξουσιαστικής συμπεριφοράς και άσκησης τρομοκρατίας απέναντι σε γιατρό που το μόνο που διεκδικεί είναι να μπορεί να επιτελέσει το καθήκον του απέναντι στους πολίτες και το κράτος. Πρόκειται για απόφαση παρόμοια της οποίας δεν έχουμε ξανασυναντήσει ακόμη και στις δύσκολες εποχές της χώρας.

2. Η απόφαση αυτή λειτουργεί ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΑ. για τον δημόσιο τομέα Υγείας, το Εθνικό Σύστημα Υγείας και την εύρυθμη λειτουργία ενός περιφερειακού νοσοκομείου όπως το νοσοκομείο Φιλιατών. Ταυτόχρονα, υπονομεύει τη δημόσια εικόνα της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΧΡΕΩΝΕΙ ΕΞ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ πολιτικές συμπεριφορές και ιδεολογίες, εντελώς ξένες με την μέχρι σήμερα προσωπική σας πολιτεία, εντελώς ξένες με την μέχρι σήμερα πολιτεία του υπουργού Υγείας.

3. Η απόφαση αυτή δημιουργεί τεχνητές κρίσεις σε νοσοκομειακούς χώρους ακριβώς εκεί που απαιτείται ο μέγιστος βαθμός καλής πίστης, συνεννόησης και συνεργασίας μεταξύ εργαζομένων, κράτους και πολιτών.

4. Η απόφαση αυτή αντιπροσωπεύει μια αμφίβολη και διαβλητή από κάθε άποψη στάση στο βαθμό και το μέτρο που συνιστά ΤΥΠΙΚΗ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ εκπροσώπου του κράτους έναντι εργαζομένου, για πρόβλημα που ήδη γνωρίζετε με την εξώδικη καταγγελία μου κατά του κ. Δερδεμέζη (Δείτε την ΕΔΩ).

Το αμφίβολο και διαβλητό της συγκεκριμένης απόφασης γίνεται ακόμη πιο σαφές αν κάποιος γνωρίζει:

• Η απόφαση αυτή έλαβε χώρα ενώ ήταν σε εξέλιξη η διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων υποψηφιοτήτων για την επιλογή νέου Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας

• Είχε προηγηθεί η καθόλα νόμιμη αίτηση διεκδίκησης της θέσης αυτής εκ μέρους μου.

• Συνυποψήφιος είναι και ο νυν Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας ο οποίος εισηγήθηκε την επίμαχη απόφαση με προφανή σκοπό τον υποβιβασμό της επιστημονικής μου ιδιότητας προκειμένου να επιτευχθεί ο αποκλεισμός μου από την διεκδίκηση της θέσης αυτής.

Κύριε Αναπληρωτή Υπουργέ,

Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η προσωπική σας παρέμβαση είναι αναγκαία και αναμένεται από κάθε λογικό άνθρωπο σαν πράξη αυτονόητη και επιβεβλημένη.

Προσωπικά δεν πρόκειται να αποδεχθώ ούτε τον αυταρχισμό ούτε την αυθαιρεσία του Διοικητή του νοσοκομείου. Υπηρετώ σε αυτό το νοσοκομείο από το 1999 και διευθύνω το Ακτινοδιαγνωστικό Εργαστήριο με τμήματα αξονικού τομογράφου, κλασσικού ακτινολογικού, υπερήχων και μαστογραφίας, προσφέροντας ανελλιπώς και με ευσυνειδησία γνωστή στην τοπική κοινωνία τις υπηρεσίες μου.

Για το λόγο αυτό ζητώ την συμπαράσταση και απευθύνομαι γι αυτό σε όλες τις συνδικαλιστικές υγειονομικές ενώσεις, σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της ελληνικής κοινωνίας

• ώστε να μην ξαναζήσουμε μαύρες πρακτικές στους χώρους Υγείας

• να προασπίσουμε το κύρος του νοσοκομειακού γιατρού
Με ιδιαίτερη τιμή
Μαίρη-Μερόπη Μουσελίμη 
Ιατρός Ακτινοδιαγνώστης 
Διευθύντρια ΕΣΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: