Χωρίς ρευστό η Τράπεζα Ηπείρου με άφαντους τους επενδυτές

Οι γιορτές πέρασαν και ακόμη να εμφανιστεί εκπρόσωπος του Ταμείου Ασφάλισης των εργαζομένων των ασφαλιστικών εταιριών, που κατέστη ο στρατηγικός επενδυτής στην Τράπεζα της Ηπείρου.
Υποτίθεται ότι μετά την πρωτοχρονιά θα ορίζονταν διευθύνων σύμβουλος και θα τοποθετούνταν στο διοικητικό συμβούλιο τρία μέλη από τον επενδυτή.

Μέχρι τώρα όμως δεν υπάρχει καμία εξέλιξη που σημαίνει ότι όλα στην τράπεζα είναι σε στασιμότητα, με σημαντικότερο πρόβλημα όπως παραδέχθηκαν πρότινος ο πρόεδρος κ. Ζωνίδης και ο γενικός διευθυντής κ Τσουκανέλης, την έλλειψη ρευστοτητας.

Αυτό θα πει ότι για να για να αποκτηθεί η ρευστότητα και να μπορεί η τράπεζα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς, απαιτούνται ακόμη περί τα 20 με 25 εκατομμύρια ευρώ, για τα οποία όμως δεν διαφαίνεται προς το παρόν λύση.
Είναι αυτό που λέμε άλλο αύξηση του κεφαλαίου και άλλο ρευστότητα. Εν τω μεταξύ ερωτηματικά προκαλεί η αποσιώπηση της εμπλοκής στην ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με ενάμισι εκατομμύριο ευρώ. Πρόεδρός του είναι ο Γιαννιώτης κ Κώστας Βαρλαμίτης, αδελφός του εμπόρου υφασμάτων κ Ηλία Βαρλαμιτη.
Αξίζει να σημειωθεί oτι με την ανακεφαλαιοποίηση, τα παλιά μέλη της τράπεζας είδαν την αξία των μερίδων - μετοχών σχεδόν να μηδενίζεται, που θα πει ότι έχασαν τα χρήματά τους, για τα οποία είχαν την εντύπωση ότι επρόκειτο για μία σίγουρη επένδυση.
Εν αναμονή όμως του ερχομού των επενδυτών και των εξελίξεων, με δεδομένο ότι ξέσπασε πόλεμος το διοικητικό συμβούλιο του ταμείου που επένδυσε στην τράπεζα με μέλη του να επιμένουν στις διαφωνίες τους για την κίνηση αυτή, την οποία θεωρούν άστοχη.

Κώστας Δ.Καλτσής

www.stotapsi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: